“Obus in uw tuin? We komen hem overmorgen wel halen”

Print

Wie in zijn tuin geconfronteerd wordt met een bom uit de Eerste Wereldoorlog, wil die daar allicht zo snel mogelijk weg. Maar als het in het weekend gebeurt, heb je pech, want dan komt Dovo niet.

Bert Laurier (41) uit de Helstraat in Aartselaar laat op dit moment een zwembad graven in zijn tuin. Tijdens het graafwerk stootten de werkmannen afgelopen weekend op een obus. Vermoedelijk dateert het springtuig van de Eerste Wereldoorlog, want toen werd er in de regio rond Aartselaar hevig gevochten.

Zaterdagochtend haalde Bert Laurier er de politie bij, die op haar beurt contact opnam met Dovo, de ontmijningsdienst van Defensie. Maar tot zijn verbazing kreeg Laurier te horen dat de obus in zijn tuin moest blijven liggen tot maandag, omdat Dovo in de weekends geen ophalingen doet. En intussen mocht gewoon verder worden gegraven voor het zwembad. Het graafwerk gebeurt op slechts een paar meter van de obus.

“Ik heb twee zoontjes van 10 en 13 en een dochtertje van 7. In het weekend spelen zij meestal in de tuin. En onze hond Boris loopt ook graag rond. Dat gaat nu allemaal niet, omdat er een bom in de tuin ligt.”

Nu in het nieuws