Olympiakos verliest voor het eerst voor afreis naar Brussel (dankzij Vargas)

Foto: Twitter

Olympiakos verliest voor het eerst voor afreis naar Brussel (dankzij Vargas)

Print

Olympiakos Piraeus heeft zaterdag in de topper tegen AEK Athene (1-0) zijn eerste nederlaag van het seizoen in de Griekse competitie geleden. Donderdag ontmoeten de Grieken Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion voor de heenwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League.

Het was een oude bekende van de Brusselaars die Olympiakos de doodsteek gaf. De Venezolaan Ronald Vargas (ex-Anderlecht) maakte in de 78e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Het team van Olympiakos was op dat moment al herleid tot negen spelers, na rode kaarten voor Alberto Botia (47.) en nog een oud-Anderlecht-speler Luka Milivojevic (77.).

De tweede gele kaart voor Milivojevic kwam er na handspel in het strafschopgebied. Buonannote zette zich achter de bal, maar hij miste de elfmeter. De ingevallen Vargas volgde echter goed en tikte de rebound tegen de touwen.

Ondanks de nederlaag blijft Olympiakos soeverein aan de leiding in de Griekse competitie. Het telt 61 punten, terwijl eerste achtervolger AEK Athene 45 punten heeft.

Donderdag neemt Olympiakos het in Brussel op tegen Anderlecht in de zestiende finales van de Europa League. De terugmatch vindt een week later plaats in Griekenland.

MEER VOETBALNIEUWS