Genk behaalt monsterscore tegen Waasland-Beveren

Foto: BELGA

Genk behaalt monsterscore tegen Waasland-Beveren

Print

Genk kende tegen Waasland-Beveren meer problemen met het veld dan met de tegenstander en dat resulteerde in een duidelijke 6-1-zege. Gano kon nog wel de 1-1 scoren maar voorts zorgden Karelis (2), Kebano en Bailey nog voor rust al voor een zekere zege. Vooral de Griek liet zich opmerken met alweer een heerlijke omhaal. Buffel en Kabasele legden na rust de 6-1-eindcijfers vast. Genk staat zo nog wat steviger in de top zes en lijkt klaar voor Play-off 1. Waasland-Beveren blijft in de gevarenzone hangen.

Peter Maes kon bijna op zijn volledige kern rekenen, enkel Castagne was geblesseerd. Bij de bezoekers was er geen plaats voor Coulibaly in de basiself, ook voor Nabab was er een plaatsje op de bank.

De thuisploeg startte snedig en Karelis opende enig mooi de score. Genk bleef het spel bepalen, maar geheel onverwacht scoorde Gano na een corner de 1-1.De jongens van Vreven leken iets beter in de match te komen, maar werden een halt toegeroepen door Van de Velde. De scheidsrechter zag een strafschopfout van Buatu op Karelis. Kebano nam dit cadeau met beide handen aan en maakte er 2-1 van. De bezoekers waren van slag en meteen daarna lukte Bailey na een fraaie actie de 3-1. Genk bleef het gaspedaal induwen en Karelis potte zijn tweede van de avond. Na de 4-1 bleef Genk domineren, maar een vijfde goal moest Waasland-Beveren voorlopig niet incasseren.

In een overbodige tweede helft startte de thuisploeg nog opvallend fel. Na een kwartier nam het op het zware veld echter begrijpelijk was gas terug. Toch bleef Genk tegen een zwak Beveren gevaar creëren: Karelis trof deze keer de paal maar Buffel rondde knap voorbereidend werk van Pozuelo wél af: 5-1. Kabasele legde de 6-1-eindcijfers vast want Bizot gunde de uitgeleende Schrijvers geen goaltje.

Genk staat zo nog wat steviger op de vijfde plaats, zeker na het verlies van Zulte Waregem in Anderlecht en het gelijkspel van Charleroi tegen Kortrijk eerder op de avond. Waasland-Beveren lijkt alweer veroordeeld tot degradatievoetbal voor de rest van de reguliere competitie.

Opmerkelijk:

De zware regenval eiste zijn tol in de Cristal Arena maar ondanks de vele plassen keurde Joeri Van de Velde de grasmat tot verbazing van velen goed. Dankzij veel helpende handen werd eht water van het terrein verwijderd en kon er gevoetbald worden.

Belangrijkste fases:

7’ De Limburgers zijn dicht bij de openingsgoal. Zowel Buffel als Karelis laten na om de 1-0 te scoren.

9’ GOAL! Karelis scoort met een knappe omhaal op voorzet van Hamalainen. Slordig balverlies van Vanzo nabij de cornervlag wordt cash afgestraft: 1-0.

17’ GOAL! Gano scoort bij de eerste kans voor de bezoekers. Het is zijn tiende van het seizoen. Van dichtbij laat hij Bizot kansloos nadat Genk een corner niet kon ontzetten: 1-1.

21’ De bezoekers komen beter in de match. Bizot pareert - met behulp van de dwarsligger - een schot van Moulin.

25’ STRAFSCHOP! Buatu heeft Karelis in een houdgreepn Van de Velde fluit en zo komt er een (lichte) strafschop.

25’ GOAL! Kebano neemt het geschenk dankbaar aan en stuurt Henkinet de verkeerde kant op. Genk weer op voorsprong: 2-1.

26’ GOAL! Het gaat snel: Bailey maakt er na een fantastische actie 3-1 van.

30’ GOAL! Kebano bedient Karelis en de Griek kan simpel zijn tweede van de avond binnen leggen: 4-1!

32’ Aardige poging van Thomas Buffel, maar de bal gaat een half metertje over het doel.

37’ Goeie voorzet vanop rechts. Bailey komt voor zijn man, maar de Jamaïcaan mikt naar de verkeerde kant van de paal.

47’ Pozuelo lanceert Bailey, maar zijn schot strandt op Henkinet.

52’ Counter van de thuisploeg; Kebano tracht Henkinet in de korte hoek te verschalken. De doelman heeft echter het laatste woord.

55’ De Beverse linksachter blokkeert een schot van Buffel. In de herneming is Henkinet opnieuw attent op een schot van Ndidi.

57’ Een eerste schuchtere poging van de bezoekers in de tweede helft. Milosevic mikt echter een aantal meter naast.

62’ Karelis zet zich op snelheid door nadat Kebano de bal goed had verlengd. Karelis mikt langs Henkinet, maar op de paal.

71’ GOAL! Prima voorbereidend werk van Pozuelo. Hij legt de bal panklaar voor Buffel, die Henkinet geen schijn van kans laat: 5-1.

78’ Bailey toont zijn klasse. Na een lange raid bedient hij Malinovskyi, maar die kan niet voor gevaar zorgen.

82’ Invaller Malinovskyi dwingt Henkinet tot een goeie redding.

83’ GOAL! In de corner die erop volgt knikt Kabasele eenvoudig de 6-1 binnen.

86’ Ei zo na kan Schrijvers tegen Genk scoren. Bizot brengt echter twee keer redding.

91’ Ook invaller Myny stuit op doelman Bizot.

MEER VOETBALNIEUWS