Klizan sleept zich in nieuwe marathonmatch naar finale Rotterdam

Foto: AFP

Klizan sleept zich in nieuwe marathonmatch naar finale Rotterdam

Print

De Slovaak Martin Klizan (ATP-43) heeft zaterdag zijn halve finale op het ATP-toernooi van het Nederlandse Rotterdam (1.597.155 euro) met 6-7 (3/7), 7-6 (9/7) en 6-2 gewonnen van de Fransman Nicolas Mahut (ATP-54). Mahut schopte het vanuit de kwalificaties tot in de halve finales en kreeg in de tweede set drie matchballen, maar kon geen van de drie verzilveren.

De spannende halve finale in Rotterdam nam 2 uur en 48 minuten in beslag. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht, waardoor er in de eerste twee sets telkens een tiebreak moest gespeeld worden. Mahut trok de eerste naar zich toe met 3/7, maar zag een zenuwslopende tweede met 9/7 naar Klizan gaan. Mahut liet in die tiebreak drie matchpunten onbenut. Dat bleek de ommekeer. In de derde set brak Klizan dadelijk door de service van Mahut, die daarna geen vuist meer kon maken en met 6-2 de boot inging.

Vrijdag weerstond Klizan ook al vijf matchpunten in zijn kwartfinale tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-17). Toen won hij de partij na 2 uur en 44 minuten met 6-7 (5/7), 7-6 (7/6) en 6-0.

Zondag neemt Klizan het voor de titel op tegen de Fransman Gael Monfils (ATP-18) of de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-32). Zij spelen later op de dag de tweede halve finale.

De 26-jarige Klizan kan in Rotterdam zijn vierde ATP-titel winnen. Eerder won hij ook al de ATP-toernooien in Sint-Petersburg (2012), München (2014) en Casablanca (2015).

MEEST RECENT