© Patrick Hattori

Studio 100: “In het slechtste geval bouwen we zelf een zaal in Antwerpen”

Studio 100 denkt er aan zelf een zaal te bouwen als ze geen geschikte plek vinden voor hun nieuwe musical, en die moet bij voorkeur in Antwerpen komen. De musical is de opvolger van het bijzonder succesvolle ‘14-18’ en het moet een spectaculaire productie over de Tweede Wereldoorlog worden.

doro, guvv

Maar liefst 335.000 mensen kochten een ticket voor ‘14-18’, goed voor een omzet van 20 miljoen euro. Maar de opvolger moet nog grootser en spectaculairder worden. De opdracht nu is een zaal te vinden en dat is niet zo evident.

“De zaal moet niet alleen groot zijn, we moeten er ook heel lang kunnen blijven”, zegt Anja Van Mensel van Studio 100. “We gaan al enkele maanden nodig hebben om alles op te bouwen en als je dan een aantal maanden voorstellingen wilt geven, zit je al snel aan een half of zelfs heel jaar.”

“We zijn al begonnen met het zoeken van een zaal. Bij voorkeur in het Antwerpse omdat het onder meer centraal gelegen is en veel bewoners heeft. Het moet niet in het centrum van de stad zijn, in de rand van Antwerpen of een gemeente daarrond zou ook goed zijn. Idealiter vinden we een zaal, maar in het slechtste geval bouwen we er gewoon zelf een.”

Op 7 oktober 2018 moet de opvolger van ’14-18’ in première gaan. De nummers zijn van de hand van Will Tura .

Vastgoed

Jobs in de regio