“Gelukkig hebben we ons lot  nog altijd in eigen handen”

Koen Weuts. “We mogen niet met ons geluk spelen.” Foto: smb

Voetbal2de klasseLIERSE - WS BRUSSEL (zat. 20.00u) - Koen Weuts beseft dat Lierse zich geen misstappen meer kan veroorloven

“Gelukkig hebben we ons lot nog altijd in eigen handen”

Print

Anderhalve week na de 3-0 uppercut bij Union rest er Lierse geen andere optie dan de rug te rechten in de lastige thuismatch tegen WS Brussel. In zijn langgerekte laatste rechte lijn richting achtste plaats zal Eric Van Meir meer nood hebben aan mannen dan aan jongetjes. En dus komt Koen Weuts opnieuw in beeld.

Na je langdurige spierblessure bleef je de voorbije twee matchen op de bank. Iets zegt dat de 3-0 nederlaag in Union je speelkansen vanavond tegen WS Brussel de hoogte injagen?

Koen Weuts: “Geen idee. Ik voel me fit en de kans om te hervallen is eerder klein. Maar door omstandigheden kon ik nog geen match met de beloften spelen. Het is dus afwachten hoe de coach mijn situatie interpreteert en of hij iets wil veranderen na die zware nederlaag in Union.”

Veel erger dan het feit dat jullie je ongeslagen reeks in rook zagen opgaan, was dat het verlies in Union alweer een gemiste kans was om jullie in de buurt van de eerste acht te werken?

“Dat klopt. We werden weggeblazen op het vlak van mentaliteit en gezonde agressiviteit. We kregen er nog een keer een lesje in wat het voetbal in tweede klasse precies inhoudt. Hopelijk heeft iedereen het nu begrepen voor het laatste lange rechte stuk dat volgt. Want het mag duidelijk zijn: we hebben straks opnieuw een sterke reeks nodig om ons eindelijk bij die eerste acht te hijsen.”

Een positieve noot: jullie kwamen het voorbije vrije weekend door het verlies van Lommel United zonder al te grote kleerscheuren door.

“Dat is zo. Het maakt dat we ons lot nog altijd in eigen handen hebben, maar we mogen niet met ons geluk spelen. Na twaalf matchen zonder verlies kan er een wedstrijd zoals tegen Union tussen zitten, maar nu moet het opnieuw raak zijn. Ook al is de opdracht tegen WS Brussel loodzwaar. Een ploeg die dezelfde ingrediënten gebruikt als Union, maar dat ook nog eens koppelt aan goed voetbal.”

En dus lijkt Lierse je ervaring best te kunnen gebruiken. De statistieken in de drie wedstrijden dat je aan de aftrap verscheen, mogen gezien worden: 0-1 winst in Heist, 0-0 tegen Antwerp en 4-2 tegen Geel?

“Tja, daar kan ik niet echt vrolijk van worden. Ik ben uiteraard niet naar Lierse gekomen om slechts drie matchen te spelen. Akkoord, de cijfers ogen fraai. Een 7 op 9 en twee tegengoals helemaal op het einde van een match die toen al gespeeld was. Het is leuk dat ik iets heb kunnen bijbrengen in de matchen die ik speelde, maar ik wil vooral meer betekenen voor deze club.”

MEEST RECENT