© Jan Van Der Perre

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Elke klant heeft zicht op de Schelde in restaurant RAS

Het Zuiderterras geeft nu al een week onderdak aan restaurant RAS. Want na de radicale opknapbeurt van het Zuiderterras was het tijd voor iets nieuws: nieuw interieur en nieuwe kaart. Een impressie.

Johan Van Baelen

“Als je het concept van een zaak verandert, is het beter om ook de naam te wijzigen”, zegt mede-uitbater Kristof Krekels. “Het was ook een organische evolutie: in 1991 startten mijn zakenpartner John Verept en ikzelf hier een grand café. Als vanzelf werd dat een café-restaurant, dan een restaurant-café en nu een restaurant. Dus vanaf nu geen ontbijt meer. We houden het gewoon bij een lunch en een diner.”

Intussen is ook de hele zaak gestript, van de lift waarvan kooi en kabels zijn vervangen tot en met de dubbele deuren tussen restaurant en terras, van de groene zitjes en zwarte tafel tot de warme vloer uit muschelkalk. “Dat eeuwenoude bruine gesteente past helemaal bij de tint van de Schelde onder ons”, aldus Kristof.

“Het zicht op de Schelde was ook een reden om te renoveren. In het nieuwe RAS, zonder centrale toog, heeft iedereen zicht op het water.” Dat klopt, zelfs wie er met de rug naartoe zit, hoeft alleen maar een blik opzij te werpen om de Schelde te zien.

Al die veranderingen hebben ook hun gevolg voor de keuken. Chef-kok Steve Conard en souschef Michel Van Welly hebben nu meer tijd voor de lunch en het diner, wat de kwaliteit van de gerechten zeker ten goede komt. Dat zie je ook in de naam RAS, zo blijkt.

“De naam RAS kan voor veel staan”, zegt Kristof Krekels met een knipoog. “Voor Restaurant Aan de Stroom, maar ook als afkorting van Rien à Signaler. Dat zou nog het mooiste zijn, dat onze klanten op die manier te kennen geven dat ze goed zijn ontvangen. Want dit beroep is er om mensen te plezieren.”

RAS, Ernest Van Dijckkaai 37.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio