Palermo promoveert jeugdtrainer tot hoofdcoach

Bosi is de opvolger van deze Argentijn Guillermo Barros Schelotto Foto: AFP

Palermo promoveert jeugdtrainer tot hoofdcoach

Print

Palermo heeft zijn nieuwe trainer in de eigen rangen gevonden. Jeugdtrainer Giovanni Bosi is de opvolger van de Argentijn Guillermo Barros Schelotto. Die werd pas een maand geleden aangesteld, maar zijn trainersdiploma werd niet erkend door de Europese voetbalbond UEFA.

Schelotto nam het in januari over van de Italiaan Davide Ballardini, die in november zijn landgenoot Giuseppe Iachini was komen vervangen. Omdat Schelotto niet over de nodige papieren bleek te beschikken, werd ook assistent Giovanni Tedesco al eens tot hoofdcoach gebombardeerd. Bosi wordt zo de vijfde trainer van Palermo in een seizoen tijd. Sinds Maurizio Zamparini in juli 2002 voorzitter werd van Palermo, werd er in dertien jaar tijd al dertig keer een trainer de laan uitgestuurd bij de Siciliaanse club.

De 46-jarige Bosi was sinds 2013 met de jeugd van Palermo aan de slag. Als hoofdtrainer deed hij alleen nog maar ervaring op in de Italiaanse vierde klasse, met Pordenone (2009-2011), en derde klasse, met Treviso (2013). Na 24 speeldagen is Palermo met 26 punten vijftiende (op 20) in de Serie A.

Meer sportnieuws