© dbw

© dbw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

CittA Antwerp Urban Trail loopt door Huis Happaert

Organisator Golazo heeft een nieuwe locatie voor de CittA Antwerp Urban Trail bekendgemaakt. De 10.000 lopers krijgen op 6 maart het Historische Huis Happaert in de Happaertstraat voor hun kiezen. “Een verborgen pareltje”, zegt Sanne Augusteyns van organisator Golazo.

bap

Het Historische Huis Happaert bestaat reeds sinds 1560. De naam van het huis wordt ontleend aan ridder Jan Happaert. Hij stond gedurende 44 jaar aan de macht in Antwerpen, ofwel als schepen, ofwel als een van de twee binnenburgemeesters. Toen Maarten Van Rossum in 1542 de stad belegerde, stond Happaert mee in voor de verdediging. Na zijn dood werd zoon Hendrik eigenaar van het pand. Zo bleef het Huis burgemeesters leveren tot 1684. In de achttiende en negentiende eeuw werd het Huis verder uitgebreid door de adellijke Nederlandse familie van Delft. De laatste bewoner was professor Couvreur, die in 1954 mee de spellingsregels in het Groene Boekje vastlegde. Vandaag gaat het gebouw als een gerestaureerde oud-burgemeesterswoning door het leven waar evenementen worden georganiseerd en waar je ook kan overnachten.

“Het Historische Huis Happaert is veruit een verborgen pareltje dat weinig mensen kennen”, zegt Sanne Augusteyns van organisator Golazo. “Het pand biedt een mooi kader waar de lopers perfect binnen en buiten kunnen lopen. De deelnemers gaan niet weten waar ze in godsnaam zullen uitkomen.”

De locatie wordt verder aangekleed met een huiskamerorkest “om de sfeer van vroeger weer op te roepen”. Ook de pagaddertoren en de paardenstal krijgen een prominente plek bij de doortocht. Eerder raakte al bekend dat op het 12,5 kilometer lange parcours de Noorse Zeemanskerk, het zwembad aan de Veldstraat, het Stuivenbergziekenhuis en het Sportpaleis worden toegevoegd.

De CittA Antwerp Urban Trail is helemaal volzet. Maar komen supporteren kan natuurlijk wel. Hier kan je alle praktische info terugvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Urban Trail