Extreme hooikoorts maakt Amerikaanse allergisch voor alle groenten en fruit

Foto: Instagram

Extreme hooikoorts maakt Amerikaanse allergisch voor alle groenten en fruit

Print
De Amerikaanse Felicia Sabartinelli heeft het niet getroffen met haar pollenallergie. Die ontplofte helemaal, zodat de schrijfster en actrice nu als de dood moet zijn voor eender welke groente of fruit. Ze heeft altijd een allergiespuit bij de hand voor als ze per ongeluk toch iets verkeerds binnenspeelt. "Door mijn orale allergiesyndroom, kan ik geen rauwe groenten of fruit meer eten", klinkt het.

Kunnen levensbedreigend worden voor haar: appels, kiwi's, perziken, pruimen, meloenen, kersen, hazelnoten, tomaten, bananen, komkommer, courgettes en zonnebloempitten. Het haast oneindigde lijstje oogt indrukwekkend. Toen ze naar eigen zeggen twee druiven at tijdens haar laatste jaar aan de universiteit, werd ze plots ziek. Haar keel begon te jeuken en zwol helemaal op. Nadien bleken andere rauwe groenten en fruit hetzelfde effect te hebben en op haar 24ste kreeg ze de diagnose van het oraal allergiesyndroom. 

"Ik kan wel gekookte dingen eten en daarom geloven heel wat mensen me gewoon niet. Het is zelfs zo erg dat mijn ex me ooit een kus gaf nadat hij een banaan had gegeten en ik daardoor uitslag kreeg. Ook na bezoekjes aan het restaurant ben ik regelmatig in het ziekenhuis beland omdat de kok zijn mes niet goed had afgewassen tussen gerechten of omdat een ingrediënt niet vermeld stond op de kaart", vertelt ze. "Ik krijg al jeuk als ik iemand aardbeien zie eten."

MEEST RECENT