Eddy Wally zaterdag begraven in Zelzate: “witte kist en gouden lijkwagen”

Foto: Photo News

Eddy Wally zaterdag begraven in Zelzate: “witte kist en gouden lijkwagen”

Print

Eddy Wally wordt zaterdag om 11u begraven in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate, de gemeente waar de charmezanger overleed en in 1932 ook is geboren. Collega Bart Herman, van wie Wally grote fan was, komt zingen op de plechtigheid.

The Voice of Europe krijgt op zaterdag 13 februari op 11 uur een uitvaart in de parochiekerk Sint-Laurentius op de Grote Markt. De kanaalgemeente verwacht veel volk en neemt nu al maatregelen om een deel van de Markt dan verkeersvrij te maken. Er komt ook een groot scherm buiten de kerk waarop mensen die niet meer binnen kunnen de uitvaart toch nog kunnen volgen.

Gisteren koos dochter Marina in het uitvaartcentrum een mooie witte kist voor haar vader. Het stoffelijk overschot van Eddy Wally zal zaterdag vervoerd worden in een nagelnieuwe gouden lijkwagen. “Dat was de wens van papa. Ook zijn oogappel en kleinkind Vanessa, die nu vier maand zwanger is, zal wit dragen. Pa zal nadien bijgezet worden in het graf bij ons ma”, zegt Marina. Eddy’s zerk staat al klaar op de Zelzaatse begraafplaats en is ontworpen voor Eddy met de nodige sterren en glitterkeuren. Sinds oktober 2012 rust ook zijn Mariëtje er.

Vandaag opent in het gemeentehuis van Zelzate een rouwregister. Een dag later kunnen fans ook terecht in Evergem, waar Eddy Wally jarenlang in deelgemeente Ertvelde woonde.

Deze zomer krijgt de zanger een eerbetoon op de Gentse Feesten. Acht jaar lang liet hij tijdens de feesten het Sint-Baafsplein vollopen.

Nu in het nieuws