CD: Rihanna -  Anti (****)

Foto: rr

CD: Rihanna - Anti (****)

Print
Halsoverkop loste Rihanna vorige week plots haar nieuwe album 'Anti', een tijdlang gratis te downloaden en - door een "vroegtijdig lek" te snel verschenen zonder afgewerkte campagne. Het is een vreemde zet van een ster die van vreemde beslissingen haar handelsmerk lijkt te maken.

Zo overbrugt ze hiermee een kloof van vier jaar met haar vorige album en is van de atypische single-voorlopers (zoals FourFiveSeconds met Paul McCartney en Kanye West) geen spoor te bekennen. Het rijtje medewerkers bevat wel wat bekende namen -  Timbaland, Drake, The Weeknd - maar die dienen niet als glijmiddel naar inwisselbare r&b of hiphop. Liever flirt de zangeres uit Barbados met haar dancehall-roots of met soul, covert ze Tame Impala, houdt ze het klein als singer-songwriter …

Dat ze niet in alle hoeken van dat spectrum even sterk scoort, is niet de essentie, wél dat Rihanna haar collega's hier een spiegel voorhoudt van hoe veelzijdig een pop-koningin zich kan ontpoppen. Al wordt het doel niet altijd bereikt, op Anti is de reis alleen de moeite al waard.

Op 21 juli te gast op Werchter Boutique.

Nu in het nieuws