© RTBF

RTBF dient klacht in nadat verslaggeefster in Keulen werd lastiggevallen

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft bij de politie van de Duitse stad Keulen een klacht ingediend nadat verslaggeefster voor het journaal Esmeralda Labye tijdens een rechtstreekse interventie in de nieuwsuitzending slachtoffer werd van iemand die obscene gebaren naar haar maakte.

wver

De reporter was in Keulen om verslag uit te brengen over de carnavalviering die net speciale aandacht krijgt na de aanranding van honderden vrouwen door Noord-Afrikanen en asielzoekers in de eindejaarsnacht.

Verschillende personen die passeerden tijdens de rechtstreekse interventie in het middagjournaal maakte obscene gebaren, terwijl de reporter over de carnavalviering sprak.

Excuses van burgemeester

In een persmededeling laat de RTBF donderdag weten dat de zender en de reporter excuses hebben gekregen van de burgemeester van Keulen. RTBF heeft beslist de uitzending van de voor hun medewerkster vernederende beelden te beperken. Esmeralda Labye stond er - in overleg met haar directie - op om het onderwerp te blijven coveren.

In Keulen zijn voor de carnavalviering dit jaar 2.500 politiemensen op de been, drie keer zo veel als vorig jaar. Na de ophefmakende eindejaarsnacht werden meer dan duizend klachten ingediend door vrouwen die aangerand werden. De festiviteiten in Keulen duren nog tot Aswoensdag, volgende week.

MEER OVER RTBF

Nu in het nieuws