Aanleg verbindingsweg N171 tussen A12 en E19 kost 8 miljoen euro

Foto: JB

Aanleg verbindingsweg N171 tussen A12 en E19 kost 8 miljoen euro

Print
Boom - De Vlaamse regering heeft dit en volgend jaar respectievelijk 600.000 euro en 1.000.000 euro voorzien voor de noodzakelijke onteigeningen, om het ontbrekende stuk (N171), de verbinding tussen A12 en E19, te realiseren. Voor Boom één duurt het allemaal te lang.

In 2018 voorziet de Vlaamse regering ook 8 miljoen euro voor de uitvoering van de werken. Het gaat hier om de missing link tussen de net aangelegde rotonde boven de A12, waarop de 'banaan' richting Niel en het industrieterrein Krekelenberg is aangesloten en waarop het ontbrekende stuk naast het ziekenhuis H. Familie (Reet) richting Kontich (E19) moet aansluiten. Ook de parallelle wegen aan de A12, de N 177 in zowel richting Brussel als Antwerpen, sluiten op deze rotonde aan. Wanneer dit kunstwerk is voltooid zal er een pak vrachtwagens verdwijnen van de kleinere (verbindings)wegen en zal dit een verkeersontlasting betekenen voor een groot stuk van de Rupelregio en Aartselaar.

Oppositiepartij Boom één zegt in een eerste reactie verheugd te zijn dat de Vlaamse overheid geld voorziet voor de doortrekking van de N171, maar heeft ook heel wat bedenkingen.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio