Winnares Kunstbende Sarah Goossens (19) krijgt solo-expo

Foto: WAS

Winnares Kunstbende Sarah Goossens (19) krijgt solo-expo

Print
Antwerpen -

Nog geen jaar geleden won ze bij de Kunstbende, ondertussen exposeerde ze in het M HKA en morgen opent haar eerste solo-tentoonstelling in de Wilrijkse BarVizart. Van jonge wolf Sarah Goossens (19) hebben we het laatste nog niet gehoord.

Sociaal onrecht, het milieu, de kloof tussen rijk en arm, Sarah Goossens gaat met haar maatschappijkritisch werk geen onderwerp uit de weg. “Het zijn thema’s waar ik dagelijks mee geconfronteerd word. En die mij bezig houden, net als zoveel andere jongeren”, vertelde ze vorig jaar toen ze uit de bus kwam als winnares beeldende kunst bij de Kunstbende, de wedstrijd waaruit jaarlijks een nieuwe lichting jonge kunstenaars geboren wordt.

Aan Sarah’s visie is sindsdien niets veranderd, misschien nog iets meer uitgesproken. “Ik wil via mijn kunst mensen bewust maken van wat er zich rondom ons afspeelt. De dagelijkse realiteit op een sterke, beeldende manier weergeven. En zo hopelijk iets teweeg brengen”, vertelt Sarah.

Ze is nog volop bezig met de voorbereidingen van de expo in BarVizart in Wilrijk: haar allereerste solo-expo. Maar niet haar eerste expo. Want haar verschijning in de Kunstbende bleef niet onopgemerkt. Voor de Antwerpse Museumnacht werd ze door het M HKA gevraagd om haar winnende werk daar te installeren.

Samen met al haar artistieke activiteiten studeert Sarah nu ook productontwikkeling. “Opnieuw om in te zetten op maatschappelijk verantwoorde ontwikkelingen.” Want dat is ook voor haar kunst het geval. “Tenzij het echt niet anders kan, koop ik geen materialen aan. Alles is tweedehands of gerecycleerd.”

Zo gebruikte ze voor haar nieuwe werk ‘nothing can reach the heart’ gebruikte spuiten uit een ziekenhuis.

Praktisch

Expo Sarah Goossens, Bar Vizart, Valkstraat 74, Wilrijk. Opening morgen van 18 tot 20u, 6, 7, 13 en 14 februari van 14 tot 18u.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio