© Photo News

Van Holsbeeck: “Suarez besliste zelf te blijven, geen poging gedaan voor Boussoufa”

Bij RSC Anderlecht zijn dinsdag winteraankopen Alexander Büttner en Stéphane Badji voorgesteld aan de pers. Voor algemeen manager Herman Van Holsbeeck komt er zo weer een einde aan een drukke wintertransferperiode. Matias Suarez leek afgelopen weekend op weg naar Nantes, uiteindelijk ging de overgang niet door en bleef de Argentijnse spits in het Astridpark.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“Suarez heeft samen met zijn vrouw Magali beslist om toch tot in de zomer bij Anderlecht te blijven”, vertelde Van Holsbeeck.

“Ik heb ook wel begrip voor zijn situatie. Het is altijd lastig als een vedette plots op de bank terechtkomt, omdat hij moeite heeft zijn niveau van weleer te halen. Besnik Hasi heeft hem nochtans veel kansen gegeven. Matias wou zelf vertrekken en dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Via Guillaume Gillet kwam Nantes op de proppen, maar Suarez besliste dus uiteindelijk zelf om de stekker uit de overgang te trekken. Dat is de enige waarheid”, was de Anderlecht-manager formeel.

"Geen poging gedaan om Boussoufa terug te halen"Met de terugkeer van Mbark Boussoufa heeft landskampioen en competitieleider AA Gent maandag op Transfer Deadline Day op de valreep de opmerkelijkste transfer van de wintermercato gerealiseerd. Ook bij RSC Anderlecht waren ze "verrast", maar een terugkeer van de voormalige prins naar het Astridpark was echter geen optie voor paars-wit.

"Er werd wel gepolst of Anderlecht een terugkeer van Boussoufa eventueel zag zitten", bekende Van Holsbeeck. "Maar de club heeft daarop geen poging gedaan om Boussoufa terug te halen."Vorige zomer haalde Anderlecht nochtans bijna alles uit de kast om een terugkeer van de Marokkaanse international naar de hoofdstad te forceren. Uiteindelijk ketste de overgang in extremis toch nog af. "RSCA is toen inderdaad diep gegaan om hem toch proberen te halen. Dat is toen niet gelukt, maar we hebben wel nog een uitstekend contact met Mbark. Ik kan de speler en AA Gent alleen maar feliciteren, al vind ik het als clubleider best wel een opmerkelijke transfer."

Büttner zet Anderlecht op scherp: “Ik kan wel eens met vuist op tafel slaan”

© Photo News

Bij RSC Anderlecht zijn dinsdag winteraankopen Alexander Büttner en Stéphane Badji voorgesteld aan de pers. De 26-jarige Büttner is na Filip Djuricic al de tweede speler met naam en faam in Europa die de Brusselse rangen komt versterken. De linkerflankverdediger wordt tot het einde van het seizoen, met aankoopoptie, geleend van het Russische Dinamo Moskou. Badji is dan weer een Senegalese verdedigende middenvelder die met een definitieve transfer werd overgenomen van het Turkse BB Istanboel.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Büttner deemsterde dit seizoen weg bij Dinamo Moskou. De club uit de Russische hoofdstad zit in financiële problemen, waardoor de spelers met zware contracten moeten vertrekken. “Ik kan eigenlijk weinig slecht zeggen over Dinamo, mijn eerste seizoen was er ronduit goed”, verraste Büttner toch enigszins. “Maar intussen is de club veranderd. Heel wat jongens zijn al vertrokken. De coach zei dat hij me wel wou laten spelen, het was echter een beslissing van het bestuur om me in afwachting van een transfer in de tribune te zetten”, vertelde Büttner.

Heel wat clubs boden een uitweg, uiteindelijk gaf de voormalige verdediger van Manchester United zelf de voorkeur aan de Belgische recordkampioen. “Ik wist dat Anderlecht me al een tijdje volgde. John van den Brom, die ik nog als coach heb gehad bij Vitesse, wou me eerder al halen. Anderlecht speelt goed voetbal, gaat altijd voor de titel en bovendien is het lekker dichtbij huis. De keuze was dus snel gemaakt en ik voel me hier nu al thuis.”

Bij paars-wit moet de Nederlander de geblesseerde Ivan Obradovic vervangen. “Het klopt dat ik weinig ritme heb, maar ik denk dat ik slechts enkele weken zal nodig hebben om terug op niveau te geraken. Als trainer me nodig heeft, sta ik er echter vrijdag al.”

“Het doel is kampioen worden met Anderlecht. Ik wil winnen en kan dus wel eens met de vuist op tafel slaan.”

Badji: “Ook andere ploegen waren geïnteresseerd”

Met Stéphane Badji haalde RSCA een stevige verdedigende middenvelder uit Turkije. Hij moet voor meer grinta zorgen in het elftal en tekende in het Astridpark een langdurig contract tot medio 2019, een teken dat bestuur en coach stevig in hem geloven.

“Er waren ook andere ploegen geïnteresseerd, maar mijn voorkeur ging uit naar Anderlecht”, vertelde de ploegmaat van ex-Anderlechtenaar Cheikhou Kouyaté bij de Senegalese nationale ploeg. “Anderlecht is een mooie stap in mijn carrière. Kijk maar naar Kouyaté, hij speelt nu in de grootste competitie ter wereld.”

Hasi: "Concurrentie aanscherpen"

"Beide spelers zijn absoluut een meerwaarde voor onze groep. Met hun komst gaan we de concurrentie aanscherpen en ook enkele jongens wakker maken", vertelde Besnik Hasi.

Toen linksachter Ivan Obradovic een zware blessure opliep, is de paars-witte zoektocht naar versterking op die positie begonnen. "Eerst hebben we het met Fabrice N'Sakala geprobeerd en daarna met Frank Acheampong, die intussen ook al in de lappenmand ligt. Het was dus duidelijk dat er snel een oplossing moest komen. Büttner mist matchritme, maar ik ben tevreden met hetgeen ik vandaag op zijn eerste training van hem gezien heb. Fysiek is het verschil niet zo groot", aldus Hasi.Anderlecht pakte de voorbije weken wel telkens de drie punten, al is het geleverde spel vaak ondermaats en zit er weinig vuur in de ploeg. Het levert momenteel een derde plaats in de competitie op. In de jacht op een 34e landstitel zal het dus beter moeten. "We zagen het evenwicht verdwijnen in onze ploeg. Er was de kwetsuur van Dendoncker, de gele kaarten van Defour en het vertrek van Gillet, die back-up was op het middenveld. De keuzes waren dus beperkt. Met Badji hebben we er een fysiek sterke en vrij ervaren middenvelder bij. Een speler dus met andere karakteristieken dan de talentvolle middenvelders in onze kern."

Van Holsbeeck: "Talent en karakter"

Voor algemeen manager Herman Van Holsbeeck komt er zo weer een einde aan een drukke wintertransferperiode. "De laatste weken werd er gezegd dat Anderlecht de talentrijkste kern heeft, maar ook een gebrek aan karakter. Vandaag stellen we twee spelers voor die talent en karakter aan mekaar koppelen", vertelde Van Holsbeeck tijdens de persvoorstelling.Met beide winteraankopen wordt al snel de vergelijking gemaakt met vorig jaar. Toen haalde paars-wit met Rolando en Marko Marin op uitleenbasis twee gerenommeerde spelers die zich ondanks hun adelbrieven nooit konden doorzetten in de hoofdstad. "De situatie ligt nu wel enigzins anders. Büttner en Badji stonden al langer op ons lijstje en willen zich bij ons terug lanceren. Rolando vind ik nog steeds een goede voetballer en met Marin hebben we toen een risco genomen omdat hij blessuregevoelig is", aldus HVH.Van Holsbeeck twijfelt dus niet aan de kwaliteiten van de nieuwkomers. "Beide spelers zullen een meerwaarde geven. Büttner heeft heel wat ervaring: enkele jaren geleden zat hij nog bij een van de grootste clubs ter wereld en daarna is hij voor veel geld naar Dinamo gegaan. We hebben een overeenkomst voor vijf maanden, daarna zullen we in samenspraak met de speler overleggen of we ook in de toekomst verder kunnen samenwerken", verwees de Brusselse manager naar de aankoopoptie in de huurovereenkomst."Badji komt op voorspraak van Besnik Hasi, onze coach had hem zien spelen op stage. We zijn hem toen beginnen volgen en raakten zo overtuigd. Ook hij beschikt over heel wat ervaring en speelt met grinta. Hij heeft veel gedaan om toch naar ons te kunnen komen, want het was een moeilijk dossier. Zijn mentaliteit zit dus wel goed."

MEER OVER Matias Suarez

Meer voetbalnieuws