© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

15 miljoen voor viaducten over gevaarlijke kruispunten met R6

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt bijna 15 miljoen euro vrij om twee gevaarlijke kruispunten op de Mechelse ring (R6) aan te pakken. Daar worden eindelijk viaducten over gebouwd.

Sven Van Haezendonck

De kruispunten van de R6 met de Antwerpsesteenweg in Mechelen en de Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver staan al sinds 2002 op een lijst van 800 ‘zwarte punten’ in Vlaanderen. “De schande van 400 Vlaamse verkeersdoden moeten we op alle fronten aanpakken. Ook met infrastructuurwerken”, stelt de minister. Net zoals even verderop aan de Mechelsesteenweg krijgen ze nu een fly-over.

De burgemeesters reageren tevreden. Geld om de kruispunten aan te pakken, wordt al jaren beloofd. “Voor de verkeersveiligheid en de doorstroming is dit een goede zaak”, reageert Kristof Sels (N-VA) van Sint-Katelijne-Waver. “Door de files slibben andere gewestwegen ook dicht en voor de bereikbaarheid van het nieuwe ziekenhuis is dit een belangrijk project”, zegt Bart Somers (Open Vld) van Mechelen.

Dat de werken tijdelijk voor hinder zullen zorgen, nemen ze er graag bij. “Elke dode is er een te veel. Tijdens de bouw van de fly-overs zal je trouwens langs de werf kunnen rijden. Een echte grote omleiding is er dus niet nodig. Dat hebben wij al besproken”, legt burgemeester Sels van Katelijne uit.

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio