© Isosport

Club Brugge verslaat Lokeren met dosis geluk

Club Brugge is weer over Anderlecht en AA Gent naar de eerste plaats gewipt. Het won in eigen huis met 2-1 van Lokeren, al had het wel de nodige bijval. Nadat Harbaoui de bezoekers vanuit buitenspel op voorsprong had gebracht, stelde Refaelov met twee afgeweken ballen orde op zaken. AA Gent kan later op de avond nog wel opnieuw eerste worden als het thuis wint van Waasland-Beveren.

Lars Godeau

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

Lokeren

Ja, Club Brugge moet woensdag nog vol aan de bak in de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen AA Gent. Maar met zeven(!) wijzigingen in zijn basisopstelling verraste Michel Preud’homme toch vriend en vijand. Meunier en Cools waren er door schorsingen niet bij. Onder andere Vormer, Vossen en Engels moesten tevreden zijn met een plaatsje op de bank. “Maar dat heeft niets met die bekerwedstrijd te maken”, beweerde Preud’homme. “Ze hebben alle drie wat last van kwaaltjes en we willen met niemand een risico nemen.” Het maakte dat De Bock zijn rentree maakte op de linksback, op de andere vleugel mocht De fauw nog eens starten. Op het middenveld kreeg Simons het gezelschap van Claudemir, voorin was Diaby hersteld van zijn lichte blessure. Bij de bezoekers mocht Patosi de bank warm houden, voorin rekende Georges Leekens op het killerinstinct van Hamdi Harbaoui.

Afgeweken schoten

En de Tunesiër liet zijn coach niet in de steek. Hoewel Club niet onaardig aan de wedstrijd begonnen was, klom Lokeren al na elf minuten op voorsprong. Een vrije trap van Bolbat verzeilde na een lichte deviatie van Claudemir tot bij - jawel - Harbaoui en die had de 0-1 maar binnen te tikken. Club hield daar een wrang gevoel aan over - Harbaoui stond een metertje buitenspel - maar reageerde vrijwel meteen via Refaelov. Waar Club de voorbije weken dikwijls het ‘slachtoffer’ geworden was van afgeweken ballen, had het nu Dame Fortuna aan zijn zijde. Een eerste keer verdween een plaatsbal van de Israëliër via het been van Overmeire in doel, een kwartiertje later was Odoi de pineut. Refaelov trok er zich niets van aan en was best tevreden dat zijn volley alsnog voorbij een verbouwereerde Verhulst de netten deed trillen. Tussendoor had Vanaken het na een goede infiltratie al nagelaten er 2-1 van te maken. Lokeren was even van slag en mocht Verhulst bedanken toen die een (weliswaar niet afgeweken) loeier van Gedoz uit de bovenhoek ranselde.

Spanning

Geen twee zonder drie, moet Refaelov gedacht hebben. Hij trok zijn prima prestatie van in de eerste helft meteen door in de tweede. Deze keer met iets minder succes, al was Verhulst best opgelucht dat hij de verre knal naast zag gaan. Lokeren versierde daarop een aantal mogelijkheden via Overmeire en Enoh, maar het grootste gevaar bleef van de thuisploeg komen. Na een mooie dubbelpass met Refaelov besloot Gedoz veel te onbesuisd over, even later hield Verhulst Diaby met een ultieme redding van de 3-1. Club speelde met vuur, ook al omdat Gedoz geen al te beste avond kende. De Braziliaan werd door Preud’homme uit zijn lijden verlost, Izquierdo mocht nog een kwartier meedoen. Lokeren gaf zich absoluut niet gewonnen en kwam steeds nadrukkelijker opzetten. Dat had natuurlijk als gevolg dat Club meer ruimte kreeg, maar daar deed het te weinig mee. Verhulst ging nog goed plat op pogingen van Refaelov en Izquierdo, maar het Brugse offensieve compartiment maakte dikwijls de verkeerde keuzes. Daardoor bleef de spanning tot op het einde overeind.

Opmerkelijk: Club won al voor de elfde keer op rij een competitiewedstrijd van Lokeren. Eerder dit seizoen kegelde het de Waaslanders ook al uit de beker na een krappe 1-0-overwinning.

Belangrijkste fases:

11’ GOAL! Na een overtreding van Simons centraal halfweg de eigen helft, gooit Bolbat de bal strak voor doel. Harbaoui gooit er zich naartoe, zij het uit buitenspel. Via de kont van Butelle verdwijnt de bal in doel.

13’ GOAL! Maar daar is de gelijkmaker al! Diaby speelt Refaelov aan. De Israeliër kapt naar binnen en verschalkt zo twee belagers. Via het been van Overmeire verdwijnt zijn schot in de korte hoek.

28’ GOAL! Blauw-zwart buit de man meer perfect uit door de tweede van Refaelov. De Bock zet voor naar de tweede paal. De man van de 1-1 neemt de voorzet ineens op de slof en via het been van Odoi gaat het leer alweer tegen de touwen in de korte hoek.

38’ Gedoz neemt de daaropvolgende vrije trap. Uit een scherpe hoek opteert hij toch voor een knal direct naar doel. Verhulst slaat het leer uit de kruising.

66’ Gedoz zet een goeie dubbelpass op met Refaelov. De Braziliaan kan daardoor uithalen van centraal voor doel. In plaats van een hoek uit te kiezen, gaat hij voor de volle kracht. Hij jaagt zijn schot onbesuisd over doel.

69’ Vanaken opent fraai op Diaby. De Gouden Stier plaatst naar de verste hoek. Verhulst houdt hem met een ultieme handreflex van de 3-1.

86’ Vintage Izquierdo. Na een breedtepass van Refaelov, kapt de Colombiaan naar binnen en trapt met rechts. Verhulst pakt zonder veel moeite.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL