© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KWB inzamelactie voor vluchtelingen in Duinkerke is groot succes

Twee volle bestelwagens vol kleding, kookgerei en voeding. Dat was de oogst van de inzamelactie die de KWB-afdeling van Sint-Antonius-Zoersel op touw zette voor de bewoners van het vluchtelingenkamp in Duinkerke (Frankrijk).

Jan Vorsselmans

“We zijn heel tevreden met het resultaat van onze inzamelactie”, zegt voorzitter Jan Pauwels van KWB-Sint-Antonius. “Heel wat mensen in de regio zijn bekommerd om het lot van de vluchtelingen. We werden overladen met kleding, kookgerei en in mindere mate droge voeding en conserven", vervolgt hij.

Medevrijwilligster Frederika Houwelijckx houdt de resultaten nauwkeurig bij. “De mensen brachten vooral veel slaapzakken, dikke dekens, waterdicht schoeisel, warme kleding en stevige tenten binnen. Al deze zaken, samen met heel wat potten en pannen en gasvuurtjes, kunnen de vluchtelingen in hun kamp in Duinkerke goed gebruiken”, vertelt zij.

De vraag om een inzameling in Zoersel te organiseren kwam van Frank Reusens uit Westmalle. Hij speelt een actieve rol in het bezorgen van spullen aan de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerke”, vertelt KWB’er Eric Geudens.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen – editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio