© Photo News

Veelvraat Wout van Aert wint dit seizoen bijna alles

Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) kroonde zich zondag in Heusden-Zolder voor de eerste keer in zijn carrière tot wereldkampioen veldrijden bij de profs. In een spektakelstuk reed hij in de slotronde de Nederlander Lars van der Haar uit het wiel. Voor de nog maar 21-jarige Van Aert is de wereldtitel de kroon op het werk in een seizoen waarin hij bijna alles gewonnen heeft.

Enkele weken geleden verzekerde Van Aert zich in ‘zijn’ Lille immers al van een eerste Belgische titel bij de profs. In de Wereldbeker veldrijden had hij aan één zege - begin dit seizoen in het Amerikaanse Las Vegas - voldoende om de eindzege op zak te steken. In de bpost bank trofee staat volgende week de slotmanche in Sint-Niklaas (Waaslandcross) nog op het programma, Van Aert is echter al sinds de GP Sven Nys op nieuwjaarsdag zeker van de eindzege. Ook in de Superprestige staat Van Aert aan de leiding, maar daarin moeten er met Hoogstraten en Middelkerke wel nog twee manches gereden worden. Op het EK veldrijden greep Van Aert begin november naast de trui, die hij aan Lars van der Haar moest laten. Op negentien seconden van de winnaar verzekerde hij zich toen wel van zilver.

Wout van Aert pakte zondag zijn tweede regenboogtrui, de eerste bij de profs. Bij de beloften werd hij in 2014 al eens wereldkampioen. Dat jaar greep hij ook de Europese titel in die categorie. Vorig seizoen moest Van Aert in zijn eerste WK bij de profs in het Tsjechische Tabor de wereldtitel aan Mathieu van der Poel laten.