Berchem stunt met derbyzege tegen Beerschot Wilrijk

Groot feest aan het Rooi, want zondagmiddag legde Berchem Sport de buren van Beerschot Wilrijk over de knie. Al na vier minuten spelen zorgde van Kruijssen voor de openingstreffer waarvan de bezoekers nooit helemaal herstelden. Diezelfde van Kruijssen zette ook de 2-0 op het bord. Losada kreeg nog rood, Berchem doet met deze overwinning weer mee voor de top zes.

Kristof Somers

Na een terugspeelbal van Santermans aan Snyders, kreeg Berchem een vrijschop in het strafschopgebied. Van Kruijssen werkte de aflegger van G. Carrez hard in de benedenhoek binnen: 1-0 na amper vier minuten.

Het gaf Berchem de peper voor een gekruid openingskwartier. Verstraeten besloot in het zijnet en ook de voorzet van G. Carrez zorgde voor gevaar. Even later mocht van Kruijssen zelfs alleen op doel af. Snijders bleef het kalmst en dook gepast in de voeten van de Nederlander.

En Beerschot-Wilrijk? Dat had het moeilijk met de korte dekking van een gemotiveerde thuisploeg. Losada zat vaak (en soms letterlijk) in de tang. Het aanvalsspel van paars-wit vertoonde te weinig ideeën om Berchem uit verband te spelen. Munoz-Herrera kwam nog het dichtst bij een treffer. Zijn inzet werd door Sulmon nog knap in hoekschop geduwd.

Na de pauze bracht trainer Spaenhoven eerst Ruytinckx en dan De Beule, maar het was opnieuw Snyders die de meubelen moest redden op een schot van G. Carrez. En die snelle wissels zouden Beerschot-Wilrijk bovendien zuur opbreken, want nog voor het uur zou De Jonghe geblesseerd uitvallen. Van Kruijssen profiteerde bijna, maar zijn schot verdween via de paal buiten. Met de steun van zijn duizenden ‘meegereisde’ fans trachtten Geudens en co wel een versnelling hoger te schakelen. Thompson ging neer in de zestienmeter. Ref Brinkman zag er geen strafschop in.

Berchem zag zijn kans schoon om verder uit te lopen. Een schot van Djoum werd door Snyders in de voeten van G. Carrez geduwd. Die toonde zich niet egoïstisch en bood van Kruijssen de 2-0 aan. De Nederlander dolgelukkig, het Ludo Coeckstadion in vuur en vlam zoals in de beste jaren. Schuchtere pogingen van Ventose en Losada brachten geen zoden aan de dijk. Toen die laatste ook nog zijn tweede geel slikte, was het kalf helemaal verdronken voor de bezoekers.

Na de 2-2 op het Kiel, houdt geel-zwart de buren zo al een tweede keer in bedwang. Het doet weer mee voor de top zes. Beerschot-Wilrijk van zijn kant doet een slechte zaak in het klassement.

MEER OVER Berchem Sport

MEER OVER VOETBAL