© BELGA

Ben Weyts investeert 50 miljoen euro in gevaarlijke kruispunten

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) gaat in totaal 50 miljoen euro extra investeren in de laatste gevaarlijke kruispunten in Vlaanderen. In de Antwerpse provincie krijgen vijf gemeenten overheidssteun om deze ‘zwarte punten’ weg te werken. “Deze schande moeten we op alle fronten aanpakken”, vertelt Weyts in een persbericht.

bap

Sinds 2002 hield de Vlaamse overheid een lijst bij met 800 gevaarlijke kruispunten langs gewestwegen, de zogenaamde ‘zwarte punten’. Om deze problemen aan te pakken werd in de afgelopen 13 jaar al 900 miljoen euro vrijgemaakt. Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voorziet nu een bijkomen budget van 50 miljoen euro om de laatste gevaarlijke kruispunten op de lijst weg te werken.

Antwerpse gemeenten

Concreet krijgen 22 ‘zwarte punten’ over heel Vlaanderen een metamorfose voor meer veiligheid. Op de lijst staan vijf Antwerpse gemeenten:

- In Mechelen wordt het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Mechelse ring aangepakt. Hier is een kleine acht miljoen euro voor vrijgemaakt.

- Sint-Katelijne-Waver ziet het ‘zwarte punt’ van de Liersesteenweg (N14) met de Mechelse ring aangepast. De Vlaamse regering investeert iets minder dan zeven miljoen euro in dit kruispunt.

- In Lier wordt het kruispunt van de R16 met de Boomlaarstraat voor de som van 1,3 miljoen euro aangepakt.

- 2,1 miljoen wordt geïnvesteerd in het kruispunt van de Kalmthoutsesteenweg met De Pretlaan in Kapellen.

- Tot slot moet een half miljoen euro het gevaarlijke kruispunt van de Kromstraat met de Kastanjelaan in Ranst veilig maken.

“Werk zal nooit af zijn”

“Ik maak me echter geen illusies”, besluit Weyts over de investeringen. “Het echte werk zal nooit af zijn. Sinds de lijst in 2002 werd opgesteld, zijn er helaas veel nieuwe gevaarlijke punten gesignaleerd.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio