© EPA

© EPA

© AFP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lego stelt mannetje in rolstoel voor

Lego heeft een nieuw speelsetje ontworpen en daarin is plaats voor een mannetje in een rolstoel. Hiermee wil de Deense speelgoedfabrikant onderstrepen dat het speelgoed maakt voor iedereen.

vwh

Lego stelde op speelgoedbeurzen in het Duitse Neurenberg en de Britse hoofdstad Londen een nieuwe speelset voor. Deze kreeg de naam ‘60134 Fun at the Park’ mee en bestaat uit onder meer een ijskar, hond, voetballer, kinderwagen met baby en een mannetje in een rolstoel.

Het is de eerste keer dat de fabrikant een figuur met beperking opneemt in het gamma en volgens kenners is dit een maatschappelijke mijlpaal. Het zou de integratie van mensen met een beperking kunnen bevorderen.

Lego reageert met het figuurtje op #ToyLikeMe, een initiatief van de Londense journaliste Rebecca Atkinson. Zij wil speelgoedfabrikanten aantonen dat er wereldwijd 150 miljoen kinderen leven met een beperking en dat het nodig is om hun collecties op hen af te stemmen. “Er komen spontaan tranen van geluk. De rolstoeljongen is een gigantische stap in de goede richting en betekent veel voor de kinderen”, schrijft een tevreden Atkinson in een blogpost op het online platform dat streeft naar verandering change.org.

Het nieuwe setje, dat deel uitmaakt van de Lego City collectie, zal vanaf juni te koop zijn.

MEER OVER Gezin