“Gloria is een engel, door God gestuurd”

De Wilrijkse Gloria Selleslagh besloot zich te ontfermen over een Braziliaanse familie in nood. Na een simpele Facebookoproep stroomde de hulp massaal binnen.

koen de beuckeleer

Gloria Selleslagh, parttime kleuterjuf aan de Antwerpse Sint-Ludgardisschool, besloot in 2010 aan de slag te gaan als vrijwilligster bij Moeders voor Moeders. “Toen ik zwanger was van mijn tweeling, liep het bijna fout af”, vertelt ze. “Na 24 weken hadden mijn meisjes weinig overlevingskansen. Daarom nam ik me voor om iets terug te doen voor de samenleving als ze er toch zouden doorkomen.”

Via Moeders voor Moeders probeert Gloria nu kansarme moeders en hun kinderen te helpen. Maar ook op school komt ze soms in aanraking met schrijnende toestanden. “Onlangs werd me gemeld dat er een gezin in moeilijkheden zat”, zegt Selleslagh. “Een meisje van 3 jaar had soms geen boterhammetjes bij, en bleef thuis omdat ze geen warme kleren hadden. De school, die alle schoolfacturen voor zich hield, vroeg of ik deze mensen in contact kon brengen met de Moeders.”

Het gezin mocht direct lid worden en krijgt nu wekelijks voedselpakketten, kleding, schoenen, hygiëneproducten en schoolgerief. Maar Selleslagh wou het gezin nog een extra duwtje in de rug geven. “Deze mensen willen graag werken, leren de taal en zijn gemotiveerd om het zonder hulp te doen”, zegt ze. “Ze stolen mijn hart omdat ze hun kindje (Patricia, red.) altijd centraal stellen.” Humberto en Luciana Maria zijn alvast in de wolken met de hulp van Gloria. “Ze is als een engel die door God wordt gestuurd”, lacht de gelovige Braziliaan.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio