© koen fasseur

Antwerp profiteert optimaal van puntenverlies concurrenten

Antwerp heeft in zijn thuiswedstrijd tegen Heist het laken naar zich toe kunnen trekken. Na een doelpuntloze eerste helft maakte The Great Old het af door twee doelpunten te scoren in de tweede helft.

bap

Stamnummer 1 schoot als een speer uit de startblokken, maar de eerste grote kans viel te noteren in de 21ste minuut. Na een voorzet van Limbombe haalde Dom hard uit, maar via het been van tegenstrever Nshole strandde het leer tegen de paal.

In de tweede helft ging de thuisploeg verder op zijn elan. Na vijf minuten in de tweede helft werd de doorgebroken Binst neergehaald door bezoeker Van Cleemput. Die laatste mocht meteen de douches opzoeken na een rode kaart. Met de daaropvolgende vrije trap had Antwerp weer pech. De vrije trap van Dufer spatte uiteen op de binnenkant van de paal. In de 58ste minuut kon het Bosuilstadion eindelijk juichen. Met een vlijmscherpe counter bediende Binst Cornet, die slim afwerkte: 1-0. Antwerp bleef domineren, maar kon zijn voorsprong niet verdubbelen. Tot Heist-speler Van Asch Cornet neerhaalde in de zestien. Dequevy benutte de strafschop en zette het rood-witte legioen op rozen.

Door het puntenverlies van rechtstreekse concurrenten Tubeke en Cercle Brugge kroonde Antwerp zich tot winnaar van het weekend. Na 21 speeldagen telt het acht punten voorsprong op hun naaste achtervolger Tubeke.

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL