© Photo News

Genk boekt krappe overwinning tegen Kortrijk

Racing Genk heeft met 1-0 gewonnen van KV Kortrijk op speeldag 24 van de Jupiler Pro League. Het springt zo weer over het Waalse duo Standard-Charleroi naar een virtuele plek in Play-Off 1. Christian Kabasele scoorde het enige doelpunt, al mochten de Limburgers Elohim Rolland wel dankbaar zijn. De middenvelder van KV Kortrijk trapte tien minuten voor tijd een penalty bijzonder slap op doelman Bizot.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

KV Kortrijk

Racing Genk nam de match vanaf de beginfase in handen. Na vier minuten al stuurde Alejandro Pozuelo Thomas Buffel in het straatje, maar Kortrijk-doelman Darren Keet kon met de benen redding brengen op de poging van de Limburgse kapitein. Enkele minuten later dwarrelde een trap van Leon Bailey niet zover naast de verste paal. KV Kortrijk reageerde met twee schotjes van Nikolas Papazoglou en Stijn De Smet.

Na twintig minuten was het Christian Kabasele die de ban brak. De Genk-verdediger kon voor de tweede week op rij met het hoofd scoren vanop stilstaande fase nadat Zarko Tomasevic hem uit het oog verloren was op een hoekschop. Een minuut later was het al bijna boeken toe voor de Kerels: Pozuelo ging aan het dribbelen in de zestien en besloot op de doelpaal, Buffel en Nikos Karelis misten de rebound. Net voor rust trapte ook Kebano nog eens verrassend naar de korte hoek, maar zijn schot ging een metertje naast.

Na de koffie ging Genk gewoon door op zijn elan. Het was alweer bijna kassa na een hoekschop toen Pozuelo de bal op de knikker van Sébastien Dewaest schilderde, maar die knikte pal in de handen van Keet. Ook een sterke Bailey was nog dicht bij de 2-0, maar zijn solo werd nog net afgeremd. En Kortrijk? Dat kwam pas op het uur tot een eerste schot(je) tussen de palen. Doelman Marco Bizot ging echter goed plat op de uithaal van Adam Marusic.

Genk ging echter achteruitleunen en riep zo het onheil over zich af. Kabasele kreeg op de grond liggend een bal van Samuel Gigot tegen de arm geschoten, ref Wim Smet gaf op aangeven van de lijnrechter een veel te strenge penalty. Elohim Rolland sprong daar echter bijzonder lichtzinnig mee om. De middenvelder trapte slap in, Bizot kon makkelijk pakken. Zo hield Racing Genk de drie punten nog thuis, al slaagde Pozuelo met twee domme gele kaarten (één voor protest bij de penaltyfase, één voor een reactie na een fout) erin het feestje nog een beetje te vergallen met een rood kartonnetje.

Door de driepunter blijft Racing Genk in de top zes. Het doet haasje over met Standard en Charleroi, die allebei een punt minder tellen. KV Kortrijk heeft drie op eenentwintig.

Belangrijkste fases:

4’ Eerste kans van de match. Pozuelo stuurt Thomas Buffel in het straatje. De Genkse kapitein mikt echter op de benen van doelman Keet.

5’ Papazoglou krijgt de bal aan de rand van de zestien. Hij draait zich goed vrij maar levert dan een schotje af zonder veel overtuiging. Dit had beter gekund van de Griek.

6’ Leon Bailey maakt ruimte voor zichzelf en mikt de bal met zijn linker naar de verste hoek. Het leer dwarrelt maar net naast.

16’ Na een vrije trap komt de tweede bal voor de rechter van Stijn De Smet. De Kortrijkse nummer zeven kan de bal niet laag houden en zijn schot zoeft een meter over de kooi van Bizot buiten.

20’ GOAL! Christian Kabasele kopte vorige week raak bij KV Mechelen. De Kerels hebben niet goed opgelet tijdens de tactische les. De Genkse verdediger staat moederziel alleen vrij en mag zomaar binnenkoppen. De 1-0 staat op het scorebord.

21’ Na de tegengoal is KV Kortrijk het noorden kwijt. Bailey speelt Pozuelo aan. De Spanjaard dribbelt zich vrij en trapt met rechts op de doelpaal. Thomas Buffel en Karelis krijgen de rebound niet tussen het kader. KVK bijna uitgeteld in twee minuten tijd.

37’ Kebano rukt op met de bal aan de voet. Hij trapt verrassend naar de korte hoek maar doelman Keet had het gevaar doorzien. Zijn schot gaat een metertje naast.

52’ Bailey dwingt een hoekschop af op de linkerflank. Pozuelo trapt de bal op de blonde knikker van Dewaest. De centrale verdediger heeft de hoek voor het uitkiezen maar hij kopt recht in de handen van doelman Karelis. Onbegrijpelijk hoe laks KVK verdedigt op hoekschoppen.

58’ Jawel, het heeft 58 minuten geduurd maar het eerste schot tussen de palen voor de bezoekers is een feit. Adam Marusic pakt uit met een schotje. Doelman Bizot gaat goed plat en klemt het leer.

MEER OVER VOETBAL