Amerikanen vieren na intense loopwedstrijd: 7 marathons in 7 dagen in 7 werelddelen

De Amerikanen Daniel Cartica en Becca Pizzi mogen zich de winnaars noemen van de tweede World Marathon Challenge. Gedurende de wedstrijd moesten de deelnemers zeven marathons lopen in zeven dagen in zeven werelddelen.

Beide personen deden dat bovendien in een recordtijd. De loopwedstrijd ging van start in Antarctica, waarna de deelnemers ook liepen in Chili, De Verenigde Staten, Spanje, Marokko, De Verenigde Arabische Emiraten en Australië. Vijftien mensen namen deel aan het sportevenement, waarbij Becca Pizzi de allereerste dame is die de challenge succesvol afwerkte. Pizzi kon de wedstrijd afsluiten in 27 uur 26 minuten en 15 seconden, maar liefst dertien uur sneller dan het voormalige record.

Cartica deed met een gemiddelde marathontijd van 3:39:26 het nog zeven minuten beter dan de winnaar van vorig jaar. Tijdens de zevendaagse heeft de groep maar liefst 38.000 kilometer gereisd om de marathons te lopen. Gedurende die periode moesten ze onder andere omgaan met extreme weersomstandigheden. Na afloop waren de winnaars dan ook enorm blij dat ze geschiedenis konden schrijven. “Ik bleef in mezelf geloven vanaf het moment dat ik me inschreef voor de wedstrijd”, zegt Pizzi. “En als je in jezelf gelooft, is alles mogelijk.”