© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse haalt volle buit tegen Dessel vanop de stip

De wedstrijd tussen Dessel en Lierse lokte heel wat toeschouwers, maar die zagen een erg gesloten wedstrijd. De bezoekers waren voetbaltechnisch beter dan de thuisploeg, maar het was moeilijk om de thuisploeg echt uit verband te spelen. Uiteindelijk haalden de bezoekers het met een omgezette penalty in het slotkwartier van Velikonja.

Francis Van Hoof

Dus moesten de Pallieters het vanop afstand proberen. En dat gebeurde ook door El Adrisi en Bruylandts, maar de schoten msiten richting. Velikonja zorgde voor het eerste echte gevaar toen hij los voor Kustermans verscheen, maar de Desselse doelman redde knap. Dessel kwam er aanvankelijk niet aan te pas, maar het miste wel de beste kans, toen Kevin Janssens werd vrijgespeeld door Huysegems, maar Janssens talmde te lang om af te werken.

De thuisploeg herpakte zich even in het vierde kwartier, maar aan de overzijde knalde Bruylandts op de paal. Dessel reageerde met een mooie actie van Huysegems, maar diens voorzet vanop links werd over gekopt door Rommens. Een punt leek er in te zitten voor de thuisploeg , maar in het slotkwartier werd de match beslist. Dit na een discutabele strafschop die er kwam na uitglijden van verdediger Wanduka, die in zijn val Poelmans afstopte. Velikonja De Desselse verdediger werd uitgesloten na een tweede gele kaart en Velikonja klaarde de klus vanop de stip. Dessel trachtte nog te reageren, maar het bleef bij een nipte 0-1, waardoor de Pallieters een prima zaak doen in het classement en terug naar boven kunnen kijken.

DOELPUNT: 72’ Velikonja (strafschop 0-1)

GELE KAARTEN: Buysen, Wanduka, El Ansri, Diomande, Habarugira, Rommens, Wanduka, Janssens.

RODE KAART: Wanduka (72’)

MEER OVER KFC Dessel Sport

MEER OVER VOETBAL