© BELGA

KV Mechelen geeft dubbele voorsprong in extremis uit handen

Charleroi blijft in de running voor Play-Off 1 nadat het tegen KV Mechelen een 0-2 achterstand nog wist om te buigen in een 3-2 zege op speeldag 24 van de Jupiler Pro League. De Zebra’s scoorden nog twee keer in de laatste tien minuten van een bizarre wedstrijd.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

KV Mechelen

Twee nieuwkomers mochten meteen in de basis beginnen op Mambourg: Ahmed El Messaoudi bij de bezoekers uit Mechelen, Sotiris Ninis bij de thuisploeg. Door de vele geblesseerden achterin bij KV Mechelen liet trainer Jankovic een onuitgegeven defensie starten, met Claes, Bjelica, El Messaoudi en Chen.

De beginfase van de partij was explosief. Na een slechte uittrap van Jean-François Gillet maakte David Pollet na één minuut ei zo na de openingstreffer, de rebound werd door Jérémy Perbet van dichtbij gemist. KV Mechelen antwoordde via spits Nicolas Verdier, die van net buiten de zestien uitpakte met een harde knal. Charleroi-doelman Nicolas Penneteau bracht redding. Enkele minuten later was de Fransman toch gezien op een volgende knal van Verdier. De bal van de Fransman werd gedevieerd en verdween in het hoekje, 0-1.

Charleroi had even daarna gelijk kunnen maken toen Perbet Amara Baby kon bereiken in de zestien, maar de Senegalese international maaide een simpel intikkertje wild over doel. De Zebra’s kregen meteen daarop een koude douche toen ref Bart Vertenten naliet te fluiten voor een fout op Ninis, waarop hij wèl een penalty floot voor een fout van Francis N’Ganga op Verdier. Bij de thuisploeg stonden ze op hun achterste poten, maar Tim Matthys trok zich er niks van aan en zette de penalty simpel om.

Dwaze match keert nog helemaal om

Gerechtigheid zou echter al snel geschieden toen ook Charleroi een doelpunt mocht maken dat eigenlijk niet goedgekeurd had mogen worden. Een vrije trap van nieuwkomer Ninis week af op de buitenspel staande Perbet en verdween zo in doel.

Na rust kroop Malinwa flink in zijn schulp. De experimentele verdediging probeerde met man en macht de 1-2 voorsprong vast te houden. Dat leek goed te lukken, tot twintig minuten voor tijd, toen de eerste barstjes begonnen te verschijnen in de Mechelse defensie. Een voorzet van N’Ganga viel op de lat, even later kopte ook Baby bovenop de dwarsligger. De Senegalees leek de pechvogel van de avond te zullen worden, maar draaide alles om met een onwaarschijnlijke goal. Van bijna tegen de zijlijn verraste Baby Jean-François Gillet met een voorzet-schot dat aan de eerste paal rechtstreeks in doel waaide: 2-2. De Zebra’s stormden woest naar voren in een dramatische slotfase, waarin eerst Stevance de winning goal liet liggen, maar uiteindelijk invaller Cristian Benavente zijn Charleroi drie minuten voor tijd alsnog de volle buit schonk.

Door de zege deelt Charleroi de zesde plek met Standard en doet het nog volop mee voor Play-Off 1. KV Mechelen is nog niet helemaal uit de degradatiezorgen.

Belangrijkste fases:

1’ Saglik pikt een slechte uittrap van Gillet op en zet voor doel, Pollet glijdt de bal tegen Gillet aan en Perbet mist van dichtbij het doel in de nabeurt. Na één minuut spelen was het al bijna bingo.

8’ De Franse spits Verdier is alleen, houdt een paar mannetjes af en knalt van net buiten de box, een krachtig schot waar Penneteau nog net een paar vingers tegen kan zetten, goede save.

14’ GOAL! Verdier pikt een diepe bal op, legt aan vanaf twintig meter, de harde knal wijkt af op een Charleroi-verdediger en verdwijnt zo mooi in het hoekje.

19’ Perbet krijgt de bal in de kluts tot bij de vrijstaande Baby die simpel kan binnenschieten, maar hij schiet onbegrijpelijk wild over doel.

22’ GOAL! Vertenten legt de bal op de stip na een duw van N’Ganga op Verdier. De penalty is te verantwoorden, maar Vertenten had eerder in de actie kunnen fluiten voor fout op Ninis. De potjes koken even over bij Charleroi. Matthys trapt de penalty onder Penneteau door.

29’ GOAL! De vrije trap van Ninis wijkt af op Perbet en die staat offside. Niet gefloten en dus telt het doelpunt.

30’ Verdier zet de bal voor, Matthys neemt ‘m in één tijd op de sloof aan de tweede paal, zijn schot vliegt een dikke meter naast. Het regent kansen.

50’ Dessoleil krijgt de hoekschop via-via voor zijn voeten, hij draait zich weg van zijn verdediger en schiet ‘m net naast de paal.

72’ Gillet kan niet bij de voorzet van N’Ganga die tegen de lat valt en weer in het veld, gelukkig voor Mechelen voor de voeten van Bjelica.

80’ Een afgeweken voorzet komt op het hoofd van Baby terecht, de bal valt op de bovenkant van de lat. Het slotoffensief duurt voort.

81’ GOAL! Baby krijgt de bal tegen de lijn op links, lijkt te gaan voorzetten, maar knalt met de buitenkant langs de eerste paal binnen, een onmogelijke goal. Was dat de bedoeling? Lekker!

85’ Pollet met een pass op maat voor Stevance, die kan alleen op Gillet af, maar hij raakt niet voorbij de Mechelse goalie. Wat een kans.

87’ GOAL! Benavente scoort voor Charleroi. De invaller neemt de bal knap onder de zool mee door het centrum en wipt ‘m over Gillet in doel, mooi afgewerkt.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag