© BELGA

WESTERLO - ZULTE WAREGEM 1-2

Westelse opmars wordt gestuit door Zulte Waregem

Het zag er helemaal niet goed uit voor Zulte Waregem aan de rust, maar de jongens van Francky Dury hebben een scheve situatie in en tegen Westerlo helemaal recht getrokken. Essevee won uiteindelijk met 1-2, nieuwkomer Dalsgaard scoorde de winning goal. In de stand houdt Zulte Waregem Standard achter zich op plaats vijf, voor rode lantaarn Westerlo ziet het er plots weer bijzonder slecht uit.

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

Zulte Waregem

Westerlo-trainer Bob Peeters had geen reden tot klagen over zijn basiself, en koos dan ook dezelfde elf die wonnen van STVV. “Never change a winning team”, zeg maar. Francky Dury moest wel serieus puzzelen bij Zulte Waregem, door een rugblessure bij Sammy Bossut kreeg Kenny Steppe een plaats onder de lat. In vergelijking met vorige week kwamen nog drie nieuwe namen aan de aftrap: Cordaro, Essikal en Verboom namen de plaats in van Kaya, Godeau en Poletanovic.

De thuisploeg zat natuurlijk in een goede flow na 9 op 12. Na enkele slechte weken leken de donkere wolken zich zelfs stilaan weg te trekken in het Kuipje, en dat vertaalde zich op het veld. Westerlo was de gevaarlijkste ploeg op het terrein in de eerste helft. De grootste kansen vielen dan wel op stilstaande fase, toch kwam de 1-0 er na een heerlijke combinatie.

Mitch Apau zette een één-tweetje op met Benji De Ceulaer, die reageerde fluks en zette de Nederlandse verdediger met een heerlijk hakje alleen voor doel. Drie vierde van het werk was dan wel al achter de rug, Apau werkte wel bijzonder koeltjes af met een gekruist schot in de linkerhoek. De 1-0 voorsprong halfweg was krap, maar oververdiend voor de Kemphanen.

Zulte Waregem flitst

Bob Peeters ging dan wel met een tevreden gemoed de rust in, nog geen tien minuten ver in de tweede helft sprong de oefenmeester van de thuisploeg bijna uit zijn vel. Na een overbodige overtreding van Mustoe kreeg Zulte Waregem een vrije trap op een interessante plaats, en jawel hoor. Westerlo kreeg meteen het deksel op de neus, een ongedekte Diallo kopte aan de tweede paal overhoeks tegen de touwen.

Zulte Waregem was ook wel beter uit de kleedkamer gekomen, en kapitaliseerde meteen na de gelijkmaker zijn veldoverwicht. Vijf minuten na de 1-1 kapte nieuwkomer Henrik Dalsgaard kapte naar binnen en haalde uit van ver, doelman Van Langendonck verkeek zich op het botsende schot en was een tweede keer geklopt in nog geen tien minuten tijd. Voor Dalsgaard was het zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden, geen slecht gemiddelde voor een rechtsback!

Rode lantaarn

Westerlo koud gepakt, maar toch gaven de troepen uit de stille Kempen niet op. Het mocht zelfs aanspraak maken op een gelijkspel, maar Frédéric Gounongbe was te verrast om een lage voorzet van Benji De Ceulaer binnen te tikken aan de tweede paal. Het was de grootste en enige kans voor Westerlo na de rust. Zulte Waregem ging na een blitzkrieg dus lopen na de rust, en blijft zo in de running voor Play-off 1.

Met de eerste overwinning in drie matchen houdt het Standard en Racing Genk achter zich op plaats vier. Westerlo blijft laatste, op één punt van OHL. Moeskroen-Péruwelz staat nog op gelijke hoogte van de rode lantaarn, maar speelt zondag nog tegen Oostende.

Opmerkelijk:

Zulte Waregem heeft geen al te beste uitreputatie dit seizoen. De laatste uitoverwinning dateerde zelfs al van 24 oktober. Toen won het met 3-4 bij KV Mechelen.

Belangrijkste fases:

5’ - Zulte Waregem krijgt bijna een gigantisch cadeau van de thuisploeg. Molenberghs en Hyland kijken naar elkaar om de bal weg te trappen, Essikal en Thiam profiteren net niet.

15’ - De gevaarlijkste kansen zijn en blijven toch voor Westerlo. Na enkele opeenvolgende corners kan Gounongbe koppen, zijn bal gaat een meter over de kruising.

23’ - Christophe Lepoint infiltreert een eerste keer in de defensie van Westerlo en geeft goed mee met Mbaye Leye. De topschutter van Zulte Waregem kruist zijn schot, de bal gaat net voorlangs.

27’ - Westerlo krijgt een vrije trap op een interessante plaats na een fout op Molenberghs. Filip Daems gaat achter de bal staan en lijkt te scoren, maar zijn bal likt de lat en gaat over.

34’ - GOAL - Het zat er aan te komen, Westerlo staat verdiend op een 1-0 voorsprong! Apau zet een één-twee op met De Ceulaer, die zijn ploegmaat met een heerlijke hakje alleen voor doel loodst. Apau faalt niet, en scoort de 1-0!

53’ - GOAL - Mustoe zit met de handen in het haar, want Zulte Waregem klimt op voorsprong via de daaropvolgende vrije trap! Diallo mag vrijstaand binnenkoppen aan de tweede paal: 1-1!

58’ - GOAL - Zulte Waregem gaat in geen tijd op én over Westerlo! Nieuwkomer Dalsgaard knijpt naar binnen en haalt van ver uit, Van Langendonck verkijkt zich en is geklopt: 1-2!

74’- Frederic Gounongbe, wat laat je hier liggen? Benji De Ceulaer haalt de achterlijn en trapt de bal laag naar de tweede paal, daar is de prijsschutter van Westerlo te verrast om zijn voet tegen de bal te zetten...

76’ - Steve De Ridder heeft een wereldgoal in gedachten na een voorzet van Cordaro. Aan het penaltypunt neemt hij de voorzet in één tijd op de slof, de bal hobbelt maar net naast.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo