© bfm

© bfm

© bfm

© BFM

© BFM

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Feestzaal tijdlang ontruimd tijdens Koerdisch trouwfeest na bommelding

In Merksem is zaterdagavond een bommelding binnengelopen voor een feestzaal aan de Schijnpoortweg, vlakbij het Antwerpse Sportpaleis. Er vond een Koerdisch trouwfeest plaats met 700 genodigden. Er is geen bom gevonden en het feest gaat terug door.

JBS, BELGA, bap

De politie kreeg rond 20.30 uur een telefoon binnen dat er om 21.00 uur een bom zou ontploffen in een zaal achter het Sportpaleis. Daar was een Koerdisch trouwfeest aan de gang met zo’n 700 genodigden.

De zaal werd samen met een biljartlokaal en drie naburige appartementen ontruimd en een tijdlang afgesloten. Er is geen bom gevonden en de genodigden mochten rond 22.00 uur het pand weer betreden.

"We hebben twee visuele sweeps uitgevoerd. Een kleinere nog voor 21.00 uur, en nadien een grotere. Doordat er in het Antwerpse een grote politieactie bezig was, was er snel heel wat volk om dat te kunnen doen", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De politie had een aantal bussen van openbaarvervoersmaatschappij De Lijn opgevorderd, waar de gasten in konden schuilen tijdens de doorzoeking. Velen wachtten ook in hun eigen wagen. Details over de pleger van de valse bommelding en een motief ontbreken voorlopig.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio