Geen WK-finale voor Belgische shorttrackers

De Belgische shorttrackers zijn er zaterdag tijdens de wereldkampioenschappen voor junioren niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. In de Bulgaarse hoofdstad Sofia liep het kwartet in de halve finales een straf op.

belga

Daardoor kwamen de Belgen niet in de uitslag voor. Japan won de halve eindstrijd, voor Rusland en Kazachstan. Jens Almey, Stijn Desmet, Ward Pétré en Rino Vanhooren hadden eerder netjes de halve eindstrijd bereikt door in de kwartfinales achter China als tweede te finishen.

Uitzondering

In het individuele toernooi is een plaats bij de beste tien al een knappe prestatie. Schaatsers uit China en Zuid-Korea domineren op de supersnelle piste. Op een uitzondering na is het al heel wat als een Europese schaatser een B-finale wint. Dat lukte Jens Almey op de 1.500 meter net niet, hij werd wel tweede. Het was een basis voor de dertiende plek, die hij na twee dagen in het veld van 91 deelnemers inneemt. Stijn Desmet en Ward Pétré zijn respectievelijk zeventiende en dertigste. Hanne Desmet, de oudere zus van Stijn, is dertiende.