© Shutterstock

Volslank model begrijpt hetze rond term ‘plus size’ niet

Tess Holliyday, een Amerikaans model met maat 54, begrijpt niet waarom sommige van haar volslanke collega’s de term ‘plus size’ beledigend vinden. In een interview met digitaal blad Paper Magazine legt de 30-jarige vrouw uit waarom ze die benaming net wél goed vindt.

vwh

Het bewijs van hokjesdenken en ronduit beledigend. Zo noemen verschillende modellen met een maatje meer de term ‘plus size’. Onder hen is het Australische model Stefania Ferrario. Zij voelt zich in de eerste plaats een model en streeft er dan ook naar om zo genoemd te worden. In maart vorig jaar riep ze de hashtag #droptheplus in het leven en kon ze op veel steun rekenen.

Het beroemde Amerikaanse model Tess Holiday, dat eerder uithaalde naar de angels van Victoria’s Secret, snapt de hetze niet. “Het is een domme discussie, want de term wordt nooit op een negatieve, kwetsende manier gebruikt. Ik vind het persoonlijk net handig omdat je aan de hand van die woorden vrouwen met een maatje meer kan duidelijk maken waar ze kunnen shoppen”, zegt ze in een interview met het Amerikaanse online lifestylemagazine Paper Magazine.

“Ik denk trouwens dat ‘plus size’ belangrijk is voor jonge vrouwen die hun lichaam nog moeten leren accepteren en oudere dames die hun lichaam graag willen blijven zien. Als ze in magazines of op het internet kijken en deze term tegenkomen, is het voor hen heel herkenbaar. Het is een bewijs dat ze niet alleen zijn. Ze hebben iets waarmee ze zichzelf kunnen identificeren”, klinkt het. Holliday voegt er nog aan toe dat ze trouwens, ondanks zware kritiek op haar gewicht, geen ongezonde levensstijl wil aanbevelen. Integendeel, ze hoopt dat mensen inzien dat je als volslanke vrouw ook gezond kan zijn.

Tess Holliday

MEER OVER Mode & Beauty