Belgische judoka’s worden snel gevloerd in Sofia

Anne-Sophie Jura (-48 kg), Sandrine Billiet en Sarah Loko (beiden -63 kg) zijn er op de openingsdag van de European Open Judo in het Bulgaarse Sofia niet in geslaagd de finaleronde te bereiken.

Anne-Sophie Jura (IJF 73) raakte in de eerste ronde niet voorbij Aisha Gurbanli (IJF 56) uit Azerbeizjan. Na iets meer dan een minuut moest ze een ippon incasseren.

Ook Sarah Loko (geen ranking), de Française die voor de eerste maal voor België uitkwam nadat ze door blessure een jaar uit de competitie bleef, moest na kamp 1 het toernooi verlaten. Zij verloor met waza-ari van de Zuid-Koreaanse Seulgi Kim (IJF 96).

Sandrine Billiet (IJF 76) haalde wel de tweede ronde, maar moest dan eveneens het onderspit delven tegen een Zuid-Koreaanse. Jiyun Bak (IJF 25) pakte de zege met de kleinste score, yuko. In haar eerste gevacht van de dag haalde Sandrine Billiet het op strafpunten van de 19-jarige Britse Lubjana Piovesana, die vorig jaar de meest succesvolle junior van Europa was met vier gouden medailles op vier Europacups.