© Photo News

Nafissatou Thiam verbetert Belgisch record verspringen in zaal

Nafissatou Thiam heeft zaterdag het Belgische record verspringen in zaal aangescherpt. Op de Franstalige atletiekkampioenschappen (LBFA) in Gent landde Thiam na 6,43 meter. Daarmee deed ze één centimeter beter dan Tia Hellebaut (6,42 meter) op 11 februari 2007, ook in Gent.

vtvn

De 21-jarige Thiam (RFCL) lukte haar recordsprong bij haar zesde en laatste poging. De Gouden Spike van 2015 won de competitie voor Chloé Laurant (SPA), tweede met 5,69 meter.

Het podium werd vervolledigd door de Française Esther Turpin (5,67 meter).

"Het is heel bemoedigend dat ik in mijn eerste competitie van het seizoen al meteen een Belgisch record verbeter", reageerde Nafi Thiam. "Dat ik het record in het verspringen aanscherp, bewijst dat al het technische werk dat ik sinds het begin van de winter heb verricht zijn vruchten afwerpt. Ik ben op de goede weg. Sinds ik enkele weken geleden de trainingen hervatte, heb ik aan volume gewonnen in verschillende onderdelen, vooral op mijn mindere nummers de 200 meter en vooral de 800 meter."

Voor Thiam staat dit jaar alles in het teken van de Olympische Spelen in Rio. Ze past voor het WK indoor in Portland (18-20 maart). Haar enige zevenkamp wordt die van Götzis (28 en 29 mei). Op het EK in Amsterdam (6-10 juli) neemt ze mogelijk deel aan het hoogspringen.