© Photo News

Ontgoochelde Jaspers: “Het ging gewoon niet vandaag”

Jens Dekker blonk tijdens de persconferentie in zijn regenboogtrui. “Dit is gewoon geweldig”, aldus de Nederlander, die zowat van start tot finish het wereldkampioenschap voor junioren domineerde. Jaspers, eerste Belg op de zevende plaats, kwam nooit in zijn ritme. “Het ging gewoon niet vandaag”, zuchtte Jaspers

WK veldrijden op Sportwereld.be

“Ik ben uiteraard dolblij met deze wereldtitel”, glundert Dekker. “Dit is gewoon geweldig. Maar het was wel een heel zware wedstrijd en ik had niet mijn beste dag. We hebben de voorbije dagen op een droge omloop getraind en door de regen lag het parcours er nu helemaal anders bij. Het was opletten geblazen, maar ik kon gelukkig standhouden.”

De enige die Dekker enkele ronden in het vizier hield, was de verrassende Fransman Mickael Crispin. “Hij hield inderdaad erg goed stand”, vertelt Dekker. “Ik had alles onder controle, maar helemaal gerust was ik pas toen hij in de slotronden brak. Of ik in de toekomst in het veldrijden blijf? De komende jaren in ieder geval. Ik doe dit heel graag. Maar wat de toekomst zal brengen, kan ik nu natuurlijk niet voorspellen.”

Opvallend: de Belgische junioren kwamen in Zolder nooit in de buurt van het podium. Jappe Jaspers, ploegmaat van Dekker bij Enertherm-BKCP, had enkele ronden uitzicht op een bronzen medaille, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de zevende plaats. “Het ging gewoon niet vandaag”, aldus Jaspers. “In de start schoot ik uit mijn klikpedaal. Ik moest meteen achtervolgen. De eerste ronden lukte het nog wel, maar dan kreeg ik last van de rug. Jammer, maar ik hoop dat er in de toekomst nog kansen volgen. Mijn ploegmaat Jens is in ieder geval een terechte wereldkampioen.”

Seppe Rombouts (Acrog-Balen BC) werd zestiende en tweede Belg. “In de eerste ronde kwam ik al ten val. Ik was even de kluts kwijt en moest toch enkele ronden bekomen”, doet Rombouts zijn verhaal. “Ik kwam dan weer in mijn ritme, maar in de slotfase ging ik weer onderuit. Opnieuw door iemand die voor mij viel. Daardoor verloor ik weer een aantal plaatsen. Ik ben toch wel ontgoocheld want er zat meer in.”