© Photo News

Tijdlang snelheidsbeperking op E313 door regen: “Kijk vandaag extra uit voor watergladheid op de weg”

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt zaterdag voor watergladheid op de wegen door de aanhoudende felle regen. Op de E313 werd in de regio Antwerpen op vraag van de politie een tijdlang een snelheidsbeperking van kracht van 70 kilometer per uur, op de Antwerpse ring en snelwegen die erop aansluiten werd de maximumsnelheid teruggebracht naar 90 kilometer per uur. Dat meldt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum..

De watergladheid zorgde her en der al voor slippartijen. Zo was de E313 ter hoogte van Herentals-West zaterdagochtend een tijdlang versperd nadat een wagen aan het slippen ging en tegen de vangrail belandde. Ook een tweede wagen raakte daarbij betrokken. Een persoon werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Op de E34/N49 moest de brandweer ter hoogte van Wachtebeke overtollig water helpen afvoeren van de weg. Op een bepaald moment stond het water daar 20 centimeter hoog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.