Tommorrowland

© Joren De Weerdt

Tickets Tomorrowland opnieuw in sneltempo de deur uit

Er zijn nog zekerheden. De Belgische tickets voor Tomorrowland zijn ook dit jaar in sneltempo de deur uitgegaan. “Het ging nooit sneller dan dit jaar”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. Opmerkelijk meer Belgen deden een poging om tickets te kopen.

Guy Stevens

Ook dit jaar zullen 180.000 bezoekers provinciaal domein De Schorre in Boom bezoeken van 22 tot en met 24 juli. Waarom ze dat doen? Dancefestival Tomorrowland natuurlijk. Geen festival ter wereld waar zoveel over gepraat en getweet wordt als dat van de broers Beers.

Wie er naartoe kan, is dolgelukkig. Maar er geraken is een flinke klus. Elk jaar zijn de tickets in sneltempo uitverkocht. “De beroemdste wachtrij van België”, noemde iemand het op Twitter. Maak daar maar van de wereld van.

Dit jaar werd geen uitzondering op wat we gewoon zijn. Op sociale media regende het vanaf 11 uur, toen de ticketverkoop begon, reacties. Van euforische - “Yes, eindelijk naar Tomorrowland” - over ongeduldige - “Hoe lang kun je in die f***ing wachtrij staan” - tot ontgoochelde - “Verdorie, volgende week nog maar eens proberen”.

“Er stonden eigenlijk al heel snel meer mensen in de wachtlijst dan er tickets waren”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen van Tomorrowland. “Uiteindelijk zat de ticketverkoop er na drie kwartier op, maar dat is met de afhandeling van de betalingen bij. Het is nooit sneller gegaan voor we uitverkocht waren.”

Opvallende stijging

“We merkten dit jaar een opvallende stijging van het aantal registraties uit eigen land”, zegt Wilmsen. “Bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Bij de pre-registraties viel al op dat het aantal vrouwen gestagen is. Ook uit de Rupelstreek, waar Boom in ligt, kwam meer vraag.”

Ook de verkoop voor de buren, die naar jaarlijkse gewoonte voorrang hadden, ging al zo hard, aldus Wilmsen. “Er waren veel buren teleurgesteld, dus hebben we ook voor hen een wachtlijst gemaakt.”

Volgende week nieuwe kans

Daarmee zijn iets meer dan 100.000 van de in totaal 180.000 kaartjes de deur uit. Wie geen ticket heeft, moet niet wanhopen. Volgende week vindt de wereldwijde ticketverkoop plaats. Belgen kunnen daar ook gewoon hun kans wagen.