“Antwerps voorstadsnet kans voor NMBS om nieuwe klanten te laten kennismaken”

Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) reageert teleurgesteld op de uitlatingen van federaal minister Galant over de voorstadsnetten, waarbij Antwerpen moet wachten op het GEN-project in Brussel. Hij ziet in een voorstadsnetwerk een belangrijke mobiliteitsfactor en een kans voor de NMBS om zich aan te prijzen.

“Het is een beetje een spijtige houding van de minister. In tegenstelling tot Brussel gaat het hier niet over het aanleggen van extra sporen, maar om een verbetering en versterking van het vervoer naar de stad. Er komen grootschalige werken - zoals Oosterweel en de Noorderlaan - aan, en de noden van mensen moeten kunnen worden ingevuld”, zegt Kennis, die naar eigen zeggen verrast is door Galants uitspraken.

“Het strafste, vind ik, is dat hier een opportuniteit voor de NMBS ligt om extra, nieuwe klanten te laten kennis maken met een hopelijk goede dienstverlening”, vervolgt de schepen. “De gesprekken verliepen en verlopen zeer goed. Ik ben een beetje verrast.”

Concreet zou voor het voorstadsnetwerk de frequentie van treinen verhoogd kunnen worden, bijvoorbeeld vanuit Puurs of Brecht. Stationsomgevingen zouden beter bereikbaar worden gemaakt.

“Men moet evengoed in Brussel kunnen verderwerken en ik gun elke stad in Vlaanderen en Wallonië haar GEN, maar waar je stappen kan zetten, moet je dat doen.”

De NMBS zou volgens Kennis een kostenraming hebben gemaakt. “De kosten zijn werkelijk redelijk beperkt. Het kost geen fortuin en dit is ook een kans om met nieuwe klanten extra inkomsten te verwerven. Ik hoop dat men dit niet stilzet”, besluit hij.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio