© Margo Tilborghs

Restaurant Isis is bezorgtopper Just Eat

Grill-Restaurant-Pizzeria Isis mocht van Just Eat het label van bezorgtopper ontvangen. Met deze nominatie is gastheer Mahmoud Mabrouk bijzonder blij. “Het bewijst dat we nog steeds goed bezig zijn", stelt hij.

Margo Tilborghs

In Wildert kent zowat iedereen de zaak van de goedlachse Mahmoud Mabrouk. Van origine Egyptenaar, maar al jaren thuis in Essen. “Ik woon al langer in België dan dat ik in Egypte heb gewoond”, zegt hij. “België is dus mijn thuisland. Al roept mijn geboortestad Caïro me ook wel eens, maar wanneer ik daar op vakantie ben, wil ik ook weer graag terug naar België.”

Mahmoud studeerde in Caïro rechten en startte een carrière als advocaat. Na een bezoek aan familie in Nederland bleef hij er plakken. “Ik schoolde mezelf om tot kok en veertien jaar geleden startte ik samen met mijn echtgenote en broer een zaak aan de ‘de luie hoek’ op de Kalmthoutsesteenweg 186. “Naast pizza’s, shoarma en pita serveren we hier ook de typische Egyptische gerechten. Tajine is onze specialiteit en wordt bereid volgens het geheime recept van mijn moeder Galila. Het geheim zit ’m in de saus”, knipoogt Mahmoud.

De naam van restaurant Isis is vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. “Isis is een Egyptische godin”, benadrukt Mahmoud. “Daarom hebben we destijds die naam gekozen. Toen was er nog niets mis mee. Heel af en toe krijg ik over de naam wel eens een opmerking, maar dan is het meestal als grap en goedbedoeld. Het enige verschil met vroeger is dat ik me bij klanten en leveranciers iets anders voorstel. Zo kan ik nu niet meer zeggen: ‘Hallo, ik ben Mahmoud van Isis.’ Ik leg nu de nadruk op restaurant Isis.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio