© Marc Peeters

Klavertje 3 wint vierde keer wisselbeker Fietscontroles

In Basisschool Klavertje 3 uit Bouwel (Grobbendonk) raakte liefst 87 procent van de fietsen meteen door de controle. Daarmee wint de school voor het vierde opeenvolgende jaar de wisselbeker Fietscontroles van de politie Neteland.

Marc Peeters

Al acht jaar lang controleren inspecteurs van de politie Neteland tijdens de eerste maanden van het schooljaar of de fietsen van de leerlingen van het vierde tot en met het zesde leerjaar technisch voldoen aan het verkeersreglement. “In 23 scholen werden zo 1484 fietsen gecontroleerd”, weet commissaris Dirk Janssens. “520 fietsen geraakten door de eerste keuring.”

Een percentage dat vergelijkbaar is met het resultaat van de vorige jaren. De vaakst voorkomende tekorten zijn slecht werkende remmen en de bel die ontbreekt of niet functioneert. Als winnaar behaalt Klavertje 3 een score van ruim 87 procent van de fietsen die meteen in orde zijn. “Verkeersbeleid is op onze school erg belangrijk”, weet directeur Yves De Haes. “We kijken streng toe op het dragen van fluorescerende hesjes en de oudste jaren maken ook vaak korte uitstappen met de fiets. De tweewielers moeten dan volledig in orde zijn, anders kunnen de leerlingen niet mee.”

Aan de competitie is sinds dit jaar een nieuwe wisselbeker verbonden. Omdat Klavertje 3 vorig jaar voor het derde jaar op rij won, mocht de school de eerste wisselbeker definitief houden.

De ereplaatsen zijn dit jaar voor Toermalijn in Sint-Jozef-Olen en De Kriebel uit Onze-Lieve-Vrouw Olen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio