© Marc Peeters

Onbekende gooit bommetje in nachtwinkel

Een onbekende heeft vrijdagavond rond 21.30u een rokend voorwerp achtergelaten in een nachtwinkel op de Grote Baan in Hulshout. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt het incident.

Marc Peeters

Brandweer en politie spoedden zich om 21.30u naar de Hulshoutse Voedingwinkel op de Grote Baan in het centrum van Hulshout. Volgens de eerste vaststellingen heeft een onbekende een stukje vuurwerk of een rookbommetje in de winkel tot ontploffing gebracht. De dader vluchtte daarna weg.

Omdat gevreesd werd voor een brand werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer moest uiteindelijk niet tussenkomen omdat de uitbaters van de winkel de situatie zelf al snel volledig onder controle kregen.

“De dader is kunnen ontkomen en momenteel beschikken we nog niet over verdere informatie”, meldde een woordvoerder van de lokale politie Zuiderkempen vrijdagavond laat. “Uiteraard kunnen we op dit moment ook nog niets zeggen over mogelijke motieven van de dader. Het onderzoek loopt.”

Schade beperkt

In de winkel is er slechts beperkte schade. Gewonden zijn er niet. De lokale politie Zuiderkempen kwam met twee ploegen ter plaatse om de technische vaststellingen te doen. Nadien konden de klanten weer terecht in de winkel.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio