© Patrick Van Dyck

Uitbater Marc Van Breen geeft BP-fakkel door

Ruim 20 jaar tapte ‘blues brother’ Marc Van Breen (52) de pinten in café BP in Mortsel. “Het is fysiek op”, geeft de cafébaas toe. Een bevriend koppel neemt de zaak over.

Patrick Van Dyck

Het was even schrikken toen Marc Van Breen via de sociale media aangaf dat hij zijn zaak had overgegeven aan Els Roofthooft (37) en partner Nick Hermans (40) uit Mortsel. “De trouwe klanten wisten dat het café stond over te nemen”, legt Marc uit. Dat uitgerekend Els en Nick de nieuwe eigenaars worden, juicht hij toe. “Els en Nick zijn niet alleen klanten die ons af en toe uit de nood hielpen, het zijn ook echte vrienden.”

Ook al baatte het koppel nog nooit eerder een eigen zaak uit, toch hebben ze heel wat ervaring in de horeca. “We zijn niet over een nacht ijs gegaan”, vertelt Els. “Dit café is een begrip in Mortsel en ver daarbuiten. De zaak draait goed. Café BP heeft een prima reputatie. We gaan aan het BP-concept dan ook niet veel veranderen. Ook de blues zal door het café blijven waaien.”

Marc zal, samen met zijn vrouw Chantal (51), nog voor en achter de schermen actief zijn in het café. “Mijn vrouw zal zich over de tapasbar ontfermen en ik ga me toeleggen op het binnenhalen van bands voor de achterzaal”, vertelt Marc. “Tot mijn grote spijt was het aanbod van livemuziek in het weekend het laatste jaar wat op de achtergrond geraakt. Te vaak ontbrak het me aan de nodige energie. Daar gaat nu verandering in komen.”

Het café is sinds 29 januari gesloten. “Op 5 februari om 11u gaat hier de deur opnieuw open”, verzekert Nick ons. “We hopen dat de trouwe klanten blijven komen en dat we ons cliënteel nog kunnen uitbreiden. Wij gaan iedereen zeker en vast goed verwennen.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid