© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zo krijgen de spullen van de Zomer van Antwerpen een tweede leven

Het was vrijdag opnieuw een beetje Zomer van Antwerpen. Lantaarns en rekwisieten uit de bars en producties werden voor een prikje verkocht. De gekste dingen gingen eerst de deur uit.

RVR

Dat mensen gehoord hadden van de garageverkoop van de Zomer van Antwerpen, was gisteren al bij het openen van de ZvA-gebouwen in Berchem duidelijk. Veel bezoekers gingen buiten met onverwachte parels. Niet enkel de Zomer van Antwerpen, maar ook de andere gezelschappen op het terrein van ZvA lieten de bezoekers snuisteren tussen hun originele spullen.

De oudervereniging van basisschool De Zonnebloem nam de directrice en wat leerkrachten bij de hand richting garageverkoop. “Wij zijn in volle voorbereiding om de speelplaats te vernieuwen tot een groene originele speeltuin”, vertelt mama uit het oudercomité Els Janssen. “We vonden hier een rode buis, daar willen we een doorkruipelement uit bouwen.” Verder kocht de school ook nog een klimrek waar ze een raket uit willen creëren, een rieten doos als verkleedkoffer en een tafeltje om in een van de speelhuisjes te zetten. “We wilden ook nog erg graag een caravan scoren om een snoezelruimte uit te maken, maar dat is niet gelukt.”

ZvA sluit niet uit dat er binnen enkele jaren een vervolg komt. “Als we opnieuw wat spullen bij elkaar hebben.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio