© W&F

La Pipe gaat verder met Olivier Van Camp aan het roer

Olivier Van Camp (35) is vanaf februari het nieuwe gezicht van brasserie La Pipe. Tys Van Langenhove (33) wil na tien jaar La Pipe zijn carrière een andere wending geven. Aan het concept verandert niets.

Erik Vandewalle

Eind vorig jaar vierde La Pipe nog zijn tienjarige bestaan met La Pipe Bazaar, een eet- en drankfestival dat terugblikte op de activiteiten die de bekende brasserie het voorbije decennium organiseerde.

Vanaf maandag neemt Puttenaar Olivier Van Camp het roer over. Tys Van Langenhove (33) zorgt de komende weken mee voor een vlotte wissel. “Eigenlijk verandert er niets. Dit concept gaan we behouden, want het heeft zijn degelijkheid bewezen. Natuurlijk ga ik in de loop van de tijd eigen accenten leggen, maar dat lijkt me vanzelfsprekend”, zegt Olivier Van Camp.

Bij het doorgeven van de fakkel speelt het toeval mee. “Olivier Van Camp en mijn vrouw namen vroeger dezelfde trein naar het werk. Dus zij kennen elkaar al een tijdje. Vorig jaar kwam Olivier een hapje eten in ons pop-up restaurant. Later op die avond kwamen we in gesprek en liet Olivier weten dat hij een toekomst zocht in de horeca”, aldus Tys.

Praktisch:

www.lapipe.be

Lees zaterdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio