© R

Weekend gedomineerd door regen en rukwinden

Zaterdagmiddag is het eerst zwaarbewolkt met regen. Later wordt het droger aan de kust en over het westen met ook enkele opklaringen. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige westenwind met rukwinden.

Later zal de windsterkte enigszins wat verminderen. Maxima: 4 graden in de Ardennen en ongeveer 8 graden elders. Zaterdagavond valt er nog wat regen over het zuidoosten. Op de Ardense hoogten krijgt de neerslag een winters karakter.

Zaterdagnacht wordt het op de meeste plaatsen droog. Alleen in de Ardennen kan nog een sneeuwbui voorkomen. Minima rond het vriespunt op de Hoge Venen en zowat 4 graden elders.

Zondag neemt de bewolking toe gevolgd door perioden met regen vanaf de Franse grens. Er staat een matige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Maxima: 7 tot 11 graden.

Van maandag tot en met vrijdag blijft het wisselvallig met soms buien, vaak ook veel wind maar vanaf het midden van de week ook af en toe zon.

De middagtemperatuur daalt van ongeveer 13 graden maandag naar zowat 8 graden woensdag en in de tweede helft van de week.

(belga)