© gva

Pol zkt. Mol: Klaar voor het detectivewerk

Ik ben klaar voor mijn portie maandags detectivewerk. U ook? Tegen de paasklokken weten we welke kandidaat de mol is, en wie hem/haar heeft ontmaskerd.

Paul Hendrickx

Of we ons De Mol nu vaag uit onze kindertijd herinneren (zoals enkele deelnemers van dit seizoen…), dan wel actief hebben meegespeurd naar Magda, Hugo en co: er is bij aanvang van deze reeks die ene verpletterende vraag: heeft de formule nog zijn magische aantrekkingskracht van eind jaren negentig, toen we er met miljoenen van genoten om iets níét te weten? Wel, het lijkt me best die vraag opzij te zetten en onbevangen te kijken. Ook de makers zijn immers mee geëvolueerd en zullen sociale media gebruiken maar ook misbruiken. Daarin schuilt voor hen een extra uitdaging.

Wij schuiven dus nu al op naar het puntje van onze stoel en nemen er de Argentijnse decors als toemaatje bij. Oh ja, volgens mij is Bruno de mol. Een brave aannemer van 45, met twee kinderen, daarvan verwacht niemand dat hij een saboteur is. Als winnares tip ik op Issabel. De advocate zal zo bedreven in het doorgronden van haar tegenspelers zijn, dat ze met sterke voorsprong aan de start komt. Deelneemster Ruth geeft toe dat ze acteert in haar vrije tijd. Die is dus verdacht, die is het niet. Ik raad u ook aan te luisteren naar de promospot waarin de kandidaten worden opgebeld met het heuglijke nieuws dat ze geselecteerd zijn. Wie daarin níét te horen is, is de mol!

Vanaf nu blikt GVA-journalist Paul Hendrickx in een wekelijks stukje 'Pol zkt. Mol' terug en vooruit op de zoektocht naar De Mol.