© vier

© VIER

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Maandag start 'De Mol': Dit zijn de kandidaten

De verwachtingen zijn hooggespannen voor het realityprogramma 'De Mol', dat maandag start op Vier. Op de VRT haalde het programma, waarin de saboteur van allerlei groepsopdrachten moet worden ontmaskerd, pieken tot bijna 2 miljoen kijkers. Maar dat is meer dan vijftien jaar geleden. “Niemand gaat hier nu uit van een miljoen kijkers. We rekenen op een half miljoen en hopen dat op te drijven naar de finale toe”, klinkt het bij Vier. Hier zetten we alvast de kandidaten op een rij.

PH

Bruno (45, aannemer)

"Ik heb het programma vroeger met heel veel passie bekeken… en ik ben wel iemand die graag avonturen aangaat."

Cathy (37, huisvrouw)

"Toen ik jonger was keek ik er altijd naar uit om naar De Mol te mogen kijken. Ik heb de 3 seizoenen van De Mol gezien en elk seizoen vond ik het spijtig dat ik er niet bij was!"

Gilles (27, brand manager)

"Ik ben iemand die zich 100% smijt en die er altijd voor gaat. Ik ben echt lid van de YOLO_generatie. Alles wat met spanning te maken heeft, vind ik superleuk. En De Mol, dat was gewoon een leven geworden Agatha Christie-boek."

Hanne (25, organisatrice kinderfeestjes)

"Omdat ik heeeel veel zin in avontuur heb. Ik doe niets liever dan spelletjes spelen. Ik was tijdens de vorige seizoenen nog vrij jong, maar ik herinner me nog levendig hoe ik altijd op het puntje van m'n stoel zat. De spelletjes hebben me later bij de Chiro ook geïnspireerd."

Issabel (29, advocate)

"Ik herinner me dat ik het geniaal gevonden vond en dat het telkens weer leuke avonden waren met ons ganse gezin. Ik ben nogal bezeten door detectiveverhalen en spannende ontdekkingen…"

Manuella (52, naaister)

"Ik wil wel eens zien hoe ver ik geraak. Mijn dochters zeggen me: mama, je moet je eigen, grappige zelve blijven. Maar ik denk: er zit een beest in mij, en dat moet eruit!"

Marc (49, buschauffeur)

"Vorig jaar werden er plots kandidaten gezocht. En ik dacht: dat avontuur wil ik wel eens van de andere kant meemaken! Ik wil echt deel zijn van dit topprogramma."

Ruth (46, sales administrator)

"Op aanraden van mijn zoon ben ik een tijd geleden dingen beginnen doen die buiten mijn comfotzone liggen, zoals improvisatietheater. En dus De Mol. Ik wil heel graag mijn eigen grenzen verleggen."

Stijn (25, ingenieur)

"Toen ik de allereerste aflevering van De Mol gezien had, zei ik al: later ga ik daar ooit aan meedoen. Nu is de kans daar. Ik ben geboeid door het psychologische spel dat de hele tijd bezig is tussen de kandidaten… terwijl daar toch ook altijd mooie vriendschappen gesmeed worden."

Thibaud (48, bedrijfsleider)

"Op de ene of de andere manier slaag ik er in om mensen sturing te geven, ze in een richting te duwen. Dus dacht ik: dat is misschien eens leuk om toe te passen. En als dat dan schone televisie oplevert, waarom niet?"

Vier gaf zaterdagvoormiddag eindelijk een eerste trailer vrij waarin de kandidaten ook volp te zien zijn. Kunnen we hier al een hint uit halen?

MEER OVER De mol