© BELGA

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Rolstoeltennisser Joachim Gérard verliest finale Australian Open

De 27-jarige Belgische rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zaterdag in de finale rolstoeltennis op de Australian Open in Melbourne de duimen moeten leggen voor de Brit Gordon Reid. De aantrekkelijke wedstrijd duurde iets meer dan anderhalf uur. De 24-jarige Brit haalde het met 7-6 (9/7), 6-4.

gjs

Gérard had zich donderdag weten plaatsen voor de eerste grandslamfinale van zijn carrière. Hij won van de 44-jarige Fransman Stéphane Houdet, die hem een jaar eerder nog versloeg in hetzelfde stadion.

“Ik ben een beetje ontgoocheld. Dat is menselijk. Ik had graag gewonnen, maar het was een mooie finale”, reageerde Gérard na het duel, dat 1 uur en 37 minuten duurde.

Gérard en Reid maakten er op court 6 een hoogstaande partij van met heel wat winners en knap verdedigend werk. De eerste set duurde 1 uur en 4 minuten. “Het was een goede wedstrijd. Jammer genoeg heb ik iets meer fouten gemaakt dan hem, en een paar stomme missers op belangrijke momenten. De eerste twee dubbele fouten in de tiebreak heb ik duur betaald. Als ik ergens spijt van heb, dan is het daarover. Ook mijn returns hadden iets beter gekund. Dat waren mijn troeven toen ik de Masters won. Gordon heeft veel talent en zijn linkshandige opslag heeft me veel problemen bezorgd. Uiteindelijk was hij vandaag iets preciezer in zijn spel.”

De 27-jarige Gérard kan ondanks de nederlaag terugblikken op een geslaagde Australian Open. “Een eerste grandslamfinale, dat vergeet je niet. Ik had de match natuurlijk graag gewonnen, maar ik heb een mooie week achter de rug. Ik put hier moed uit om op dezelfde weg verder te gaan. Vandaag heb ik verloren maar ik zal er alles aan doen om de volgende finale winnend af te sluiten. Ik ga blijven werken, alles op alles zetten om Roland Garros te winnen.”