Hoogtepunten van het schlagerfestival College

De kinderen van de lagere school van het College toverden vrijdagavond de sporthal om tot een grote feesttempel. Op het eerste schlagerfestival van de school mochten Sam Gooris, De Romeo’s en Eddy Wally zeker niet ontbreken.

Margo Tilborghs

Het tweejaarlijkse schoolfeest van het College vindt niet op het einde van het schooljaar plaats, maar in januari. “In mei en juni zijn er al zo veel schoolfeesten, daarom doen wij het nu”, legt directeur Geert Vandekeybus uit. “We hebben dit jaar gekozen voor een schlagerfestival. Daar had iedereen gewoon zin in. De kinderen vonden het leuk en ook wij waren meteen enthousiast. Zo’n festival zet ook meteen de toon voor de hele avond.”

Het idee bleek een succesformule te zijn, want de sporthal zat bomvol ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes. “Ik kreeg zelfs mails van mensen die hier geen kinderen op school hadden, maar gewoon zin hadden om te komen kijken”, lacht de directeur.

Tien om te zien

Omdat alle kinderen een plaatsje op het podium verdienen, mochten ze ook allemaal in de spotlights staan. De ene zong een lied, de andere nam de presentatie op zich en nog anderen dansten of speelden muziek of vormden het achtergrondkoor.

Gedurende anderhalf uur was het volop genieten. “We zijn vanavond terug in de tijd gegaan met onder andere Tien om te zien met presentatie door Anne De Baetzelier en Bea Van der Maat. Heel wat grote namen passeerden de revue: De Romeo’s, Sam Gooris, Eddy Wally, Nicole en Hugo, Erik en Sanne, Christoff, Bart Kaëll en nog vele anderen.

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio